Sztanyiszlav Csercseszov csecsemő unokája fradis ruhába öltözik

Nagyon eredményes évet hagy maga mögött a Ferencváros, amelynek tavaly december végén lett Sztanyiszlav Csercseszov a vezetőedzője. Az orosz szakember a klub honlapján tekintett vissza erre a sűrű időszakra, elmondta, mire büszke, mi miatt csalódott, beszélt a keret jövőjéről, és kivételesen bepillantást engedett a magánéletébe is.

Magyar Nemzet
2022. 11. 15. 8:35
null
Fotó: Adam Molnar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hónap híján egy éve jelentette be a Ferencváros, hogy Sztanyiszlav lett a csapat új vezetőedzője. Az 59 éves orosz szakember azóta 51 meccsen ült a Fradi kispadján, és magyar bajnok, valamint kupagyőztes lett, bejutott az UEFA Európa-liga csoportkörébe, ahonnan csoportelsőként továbblépett a tavaszi kieséses szakaszba. A Ferencváros honlapjának nyilatkozva így foglalta össze a hátunk mögött hagyott tizenegy hónapot:

– Nagyon hosszú év van mögöttünk, kicsit néha úgy éreztem, mintha nem is egy, hanem legalább tíz éve dolgoznék a Ferencvárosnál. Rengeteg olyan dolog történt, ami hozzájárult ahhoz, hogy sűrű évünk legyen: bajnokok lettünk, kupát nyertünk, harminc év után sikerült legyőznünk a Slovant, a sajnálatos újpesti múltat is sikeresen lezártuk, emellett negyvenhét év után először a tavasszal is folytathatjuk egy európai kupasorozatban. Egy év alatt teljesítettük mindazt, amit a Ferencváros szurkolói elvárnak tőlünk, erre büszkék lehetünk. Emellett az is nagyon fontos, hogy féltávnál nyolc ponttal vezetjük a bajnokságot.

 

Az edző elmondta azt is, hogy a hazai duplázásra a legbüszkébb, mert bár a nemzetközi szereplés fontos, a leglényegesebbek a hazai sikerek, a bajnokság és a kupa. Elárulta azt is, hogy az őszi kiesés a Magyar Kupából a harmadosztályú Iváncsa ellen még ma is bosszantja, elégedetlenséggel tölti el. Természetesen szóba kerültek a keretben történő esetleges változások is:

– Mindenképpen szeretnénk ezt a csapatot megtartani, még jobbá kovácsolni, úgyhogy eddig nem is gondolkodunk arról, hogy mi jöhet a jövőben. Számomra nem az a legfontosabb, hogy új játékosokat vonjunk be a keretbe, hanem hogy a meglévő keretet fejlesszük tovább.

Sztanyiszlav Csercseszov Ferencváros Europa League
Fotó: Mirkó István

Ennek érdekében a bajnoki szünetben sem lazíthat maradéktalanul, a szabadság ideje alatt végig kapcsolatban lesz Hajnal Tamás sportigazgatóval, mert össze kell rakni a felkészülés pontos programját, és persze azért figyelik az átigazolási lehetőségeket is. Kiderül a szavaiból, hogy a keret december 10-én találkozik, tizenkét napra edzőtáborba vonul, az ünnepek idején újabb szünet következik, majd a jövő elején újabb edzőtábor szerepel a programban. Sztanyiszlav Csercseszov beszélt a saját pihenéséről is:

– Most három napot Ausztriában fogok tölteni, Fredi Bobic, Krasimir Balakov és Giovane Élber társaságában egy veteráncsapat tagjaként fogok játszani. Utána Oroszországba utazom.

Az ősszel nagypapa lett, és erről ezt mondta:

– Nem láttam még őt személyesen, csak fotókon, videón, szeretném ezt minél hamarabb pótolni. Már be is vásároltam az első találkozónkra, vettem neki egy fradis kis ruhát. 

Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszovnak bőven nyílt alkalma az ünneplésre (Fotó: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.