Csercseszov nem mérges, de a tanulságokat le kell vonni

A Ferencváros már biztos csoportelsőként 1-0-ra kikapott a Trabzonspor otthonában az Európa-liga csoportkörének hatodik fordulójában. Sztanyiszlav Csercseszov szerint ennek a meccsnek is vannak tanulságai, de nem a vereségre, hanem a továbbjutásra koncentrált a mérkőzés után.

Magyar Nemzet
2022. 11. 04. 7:27
Fotó: MTI/Illyée
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros oldaláról a játékosok és Sztanyiszlav Csercseszov is hangsúlyozták, hogy az ötödik fordulóban bebiztosított csoportelsőség ellenére a magyar bajnok nem veszi félvállról a trabzoni meccset.

A pontszerzés végül nem jött össze, a törökök a forduló góljára is jelölt találattal hamar vezetést szereztek, és az 1-0-s előnyt meg is őrizték a lefújásig. A Ferencváros orosz vezetőedzője azonban már korábban is hangsúlyozott szokásához híven a pozitívumokra koncentrált.

– Első helyen végeztünk a csoportban, bennünket csakis ez érdekel. Negyvenhét év után szerepelhet a Ferencváros a nemzetközi kupasorozat tavaszi folytatásában. Hogyan is lehetnék mérges? – tette fel a költői kérdést majd hangsúlyozta, hogy az utómunkát természetesen ezúttal is elvégzi a stáb. – Minden egyes mérkőzést elemzünk, mert a tanulságok nélkül nem tudunk tovább fejlődni. Márpedig mi még jobbak szeretnénk lenni.

A csapatkapitány, Dibusz Dénes szerint a második félidőben már jó teljesítményt nyújtott a Ferencváros.

– Nem voltunk elég agresszívek az első félidőben, semmi veszélyt nem jelentettünk a hazaiak kapujára, megköszönhetjük, hogy csak 1-0 lett a félidőben az állás. A második félidőben már nem volt semmi probléma a játékunkkal, inkább előttünk adódtak nagyobb helyzetek, akár benne is lehetett volna az egyenlítés. Jó volt megtapasztalni, hogy bármelyik ellenféllel felvettük a versenyt, a komoly, magasan jegyzett játékosokkal szemben a mi játékosaink megállták a helyüket, ez nagyon pozitív a jövőre nézve. 

Ebből a csoportkörből szerintem merítettünk annyi erőt, hogy úgy menjünk neki a nyolcaddöntőnek, hogy tényleg nincsen vesztenivalónk, és remélhetőleg ott is sikerül egy bravúrt elérnünk

mondta eltökélten a Ferencváros kapusa.

A Fradira novemberben még három bajnoki meccs vár, ahogy 2023-at is NB I-es találkozókkal kezdi majd a csapat. Az Európa-ligában legközelebb március 9-én, idegenben lép pályára a csapat, amely egy héttel később hazai pályán vívja az El-nyolcaddöntő visszavágóját.

Európa-liga, H csoport, utolsó forduló

Trabzonspor–Ferencváros 1-0
Monaco–Crvena zvezda 4-1

A végeredmény:
1. Ferencváros 10 pont 
2. Monaco 10
3. Trabzonspor 9
4. Crvena zvezda 6

Borítókép: Jár a taps a Ferencvárosnak (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.