Csúnyán ráfázott egy férfi, hogy az angolok vb-győzelmében hitt

Egy angol üzletember alaposan ráfaragott arra, hogy bízott benne, a futball végre „hazatér”, és az angol válogatott Katarban világbajnok lesz. A Háromoroszlánosok már a negyeddöntőben kiestek, a férfinek pedig 18 ezer póló maradt a nyakán.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 20:02
Declan Rice
England's midfielder #04 Declan Rice looks dejected after France won the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between England and France at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha, on December 10, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol válogatott szurkolói 1966 óta nem ünnepelhették semmilyen trófea megnyerését, pedig minden egyes tornának nagy reményekkel vágnak neki a szigetországiak. Gareth Southgate tanítványaiban egy angol üzletember, Karl Baxter a többségnél is jobban bízott, és a csapat kiváló teljesítményét látva úgy döntött, beruház 18 ezer pólóra, amellyel a Háromoroszlánosok vb-címét ünnepelné, eladásukkal pedig természetesen ő is jól járna.

Hiába hirdette azonban a ruhadarabon lévő felirat, hogy a futball végre hazatért, a sors megtréfálta a férfit, és Anglia már a negyeddöntőben elvérzett a franciákkal szemben. Így ahelyett, hogy Baxter pólónként harminc fontot (több mint 14 ezer forint) tett volna zsebre, cége raktárját trikótenger tölti be, amire feltehetően nem sok embernek fáj a foga.

– Összeomlottam, miután Anglia kiesett – ismerte el a pórul járt férfi. – A csapat első néhány mérkőzésen mutatott teljesítménye igazán lenyűgözött, így biztos voltam benne, hogy ezúttal mi nyerünk. Ezután kaptam egy ajánlatot, aminek nem tudtam ellenállni. Most van 18 ezer pólóm, amelyeken az áll, hogy nyertünk, és nem tudok mit kezdeni velük. Szeretném megkérni az angolokat, hogy a történtek ellenére is vegyenek legalább egyet, ez emlékeztetheti őket, mennyire jól játszottunk a 2022-es világbajnokságon. Még ha a válogatottunk nem is nyert, az én szememben akkor is győztesek.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

Borítókép: Az angolok kiesése miatt nem csak Declan Rice fogta a fejét (Fotó: APF/Anne-Christine Poujoulat)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.