Minden szurkoló pórul jár Hollandiában a randalírozó marokkóiak miatt

Négy holland nagyváros egyikében sem közvetítik nyilvánosan a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai Franciaország–Marokkó mérkőzését, mert az afrikai válogatott korábbi győzelmeit követően zavargások törtek ki – írta az NlTimes hírportál kedden.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 13. 16:59
Fans of Morocco celebrate their soccer team in Netherlands Marokkó
AMSTERDAM, NETHERLANDS - DECEMBER 10: Moroccan football supporters celebrate at the end of the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match won by Morocco against Portugal, in Amsterdam, Netherlands on December 10, 2022. Farouk Batiche / Anadolu Agency (Photo by FAROUK BATICHE / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amszterdam a közbiztonságra hivatkozva nem engedélyezte a mérkőzés nyilvános vetítését. – A békés szurkolók sincsenek biztonságban a randalírozóktól – magyarázta a döntést Femke Halsema polgármester. Az amszterdami rendőrség várhatóan kockázatos területnek nyilvánítja a város több részét, ez pedig felhatalmazza a hatóságokat, hogy feltartóztassák és megmotozzák a járókelőket.

A hágai önkormányzat szóvivője szerint a bajkeverők a békés szurkolói tömeget használják fedezékként, a túlzsúfolt területeken nehéz őket szétválasztani. A város azon területein, ahol a korábbi zavargások kitörtek, szigorított ellenőrzéseket tart a rendőrség.

Utrecht és Rotterdam vezetése már korábban, a zavargások kitörése előtt döntött arról, hogy nem engedélyezi a vb-elődöntő nyilvános vetítését.

Múlt szombaton többtucatnyi embert vettek őrizetbe a rendbontásba torkolló ünneplés során, miután Marokkó legyőzte Portugáliát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, s ezzel az első afrikai ország lett, amely bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Marokkói szurkolók Amszterdamban (Fotó: AFP/Anadolu Agency/Farouk Batiche)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.