Dalic a brazilok kiejtése után: A játékosaim nem normálisak!

A horvát válogatottat sosem szabad lebecsülni. Ezt a mondatot hangoztatta Zlatko Dalic szövetségi kapitány és Luka Modric, miután a szlávok a katari labdarúgó-világbajnokság pénteki negyeddöntőjében, tizenegyespárbajt követően elbúcsúztatták a torna favoritjának tartott brazilokat.

Magyar Nemzet
2022. 12. 09. 20:55
Zlatko Dalic
Croatia's coach Zlatko Dalic gestures on the touchline during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between Croatia and Brazil at Education City Stadium in Al-Rayyan, west of Doha, on December 9, 2022. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horvátország a 2018-ashoz hasonló csodát visz véghez. Akkor a döntőig meg sem állt a szláv válogatott, és Katarban is eljutott a legjobb négy közé, mivel kiejtette a világbajnokság favoritjának tartott Brazíliát a negyeddöntőben. 1-1-es döntetlent követően következett a büntetőpárbaj, ami Luka Modricéknak nem jelenthetett gondot, hiszen ők a műfaj királyai: eddig négyből négyet nyertek meg, a mostanit 4-2-re.

Pedig sokan kevés esélyt adtak a horvátoknak a Selecao ellen. Az elődöntőbe jutást követően nekik üzent Zlatko Dalic.

– Azt mondtam a meccs előtt játékosaimnak, hogy ne becsüljék le magukat, legyenek büszkék és bízzanak a sikerben. Üdvözletem küldöm a „barátaimnak”, akik nem hittek bennünk. Most láthatták az igazi Horvátországot. A játékosaim nem normálisak. Azoknak a futballistáimnak is köszönetet szeretnék mondani, akik nem játszottak, de mégis itt vannak, és valamilyen módon hozzájárultak a győzelemhez – hálálkodott a horvát szövetségi kapitány. 

– Három és fél millióan élnek az országunkban, és a vezetésem alatt másodszorra jutottunk elődöntőbe. Büszke vagyok.

 

Modric is csatlakozott edzője szavaihoz, majd kitért arra is, hogyan vigasztalta Rodrygót, aki mindjárt az első tizenegyest kihagyta. A brazil szélsővel ezúttal ellenfelek voltak, de egyébként a Real Madridnál csapattársakként egy célért küzdenek.

– Sokszor megmutattuk már, hogy sohasem adjuk fel, és senkinek nem szabad leírnia minket. Senki sem hitt bennünk a világbajnokság előtt. De nem vagyunk elégedettek azzal, amit eddig elértünk, még többet akarunk – mondta eltökélten az elnyűhetetlen középpályás. – Próbáltam megnyugtatni Rodrygót, hiszen bárki kihagyhat egy tizenegyest. Velem is megesett, amikor Törökország ellen játszottunk 2008-ban. Nem könnyű ezt feldolgozni, de megerősíti az embert. Biztos vagyok benne, hogy is erősebb lesz a meccset követően. Nem lesz nagyobb baja, olykor mindenki hibázik. Sajnálom, hogy ez vele történt meg, mert nagyon jó a kapcsolatunk.

Andrej Kramaric nehezen találta a szavakat a brazilok kiejtése után.

– Nem tudom, hogy mit kellene mondanom. Szinte sosem sírok, de ma elsírtam magam a pályán. Hihetetlen, ami történt, azt mondanám, hogy megismételhetetlen, de a mostani is ismétlés (a 2018-as vb-t követően – a szerk.). Remélem, hogy ezután a végsőkig menetelünk. A családom és a szurkolók miatt is rendkívül boldog vagyok. Minden meccsen elképesztő hangulatot teremtettek. Egész Horvátország tűzben ég most – lelkendezett Andrej Kramaric.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022    

 

Borítókép: Zlatko Dalic (Fotó: AFP/Gabriel Bouys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.