időjárás 2°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

A mezét se találta – csalódást keltett a Puskás méregdrága igazolása

Magyar Nemzet
2023.02.04. 07:49 2023.02.04. 11:05
A mezét se találta – csalódást keltett a Puskás méregdrága igazolása

Idei második bajnokiját sem tudta megnyerni a Puskás Akadémia, amely ezúttal az utolsó helyezett Vasas ellen játszott 1-1-es döntetetlent hazai pályán az NB I 18. fordulójának péntek esti nyitányán. Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője név szerint is megnevezte egyik játékosát, akiben nagyot csalódott.

Nem indult jól 2023 a Puskás Akadémia számára, hiszen a dobogóra hajtó csapat két kiesőjelölt ellen összesen egy pontot szerzett az idei első két fordulóban az NB I-ben. Múlt héten Mezőkövesden gyenge játékkal kapott ki Hornyák Zsolt együttese, most pedig hazai pályán nem sikerült legyőzni az utolsó helyezett Vasast (a felcsútiak mentségére – avagy Kondás Elemér együttesének dicséretére – szóljon, hogy ez legutóbb az éllovas Fradinak sem sikerült).

Hornyák Zsolt természetesen nem elégedett az idén mutatott játékkal és elért eredményekkel, a Vasas elleni vereséggel felérő döntetlen után hangot is adott a kritikájának, amelynek célkeresztjében a 62. percben csereként beküldött Lamin Colley volt.

Hornyák: Valaki szórakozik, valaki profi

– Csalódott vagyok Colley hozzáállásával, minthogyha rendezetlenül állt volna be a mérkőzésbe – fogalmazott Hornyák az M4 Sport kamerája előtt. – A frissítések után arra vártam, hogy gólt szerezzünk, akár Colley, akár Gruber cseréjével, de ez nem sikerült. Főleg Colleytól várok sokkal többet. Ha egy játékos Golla mezében akar bemenni a cserénél, nem a sajátjában, akkor ez mindjárt elárul valamit. Valaki szórakozik, valaki profin áll hozzá a labdarúgáshoz, jobban oda kell figyelnie neki, nagyobb küzdőszellemet kell beletennie, nagyobb erőbedobást vártam tőle.

Lamin Colley tavaly nyáron érkezett a Puskás Akadémia csapatába a szlovén Kopertől. A Transfermarkt adatbázisa szerint 600 ezer euró volt a vételára, ezzel a gambiai támadó a felcsútiak történetének egyik legdrágább igazolása, holtversenyben az ötödik helyen áll a sorban a télen szerződtetett, egyszeres svéd válogatott Jonathan Levivel.

Colley eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen kilenc NB I-es meccsen nem szerzett gólt, s a kezdőbe sem tudta beverekedni magát, összesen 328 percet játszott.

Borítókép: Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.