Ibrahimovic megtört, de nagy ajándékkal készül a Milan szurkolóinak

Vasárnap véget ért Zlatan Ibrahimovic küszködéssel teli időszaka, térdműtétje óta először végre tétmérkőzést játszhatott. Ennek örömére a svéd futballista váratlan ígéretet tett csapata, az AC Milan szurkolóinak.

Magyar Nemzet
2023. 02. 27. 17:00
Serie A - Ac Milan vs Atalanta Zlatan Ibrahimovic
epa10493178 AC Milan‚Äôs Zlatan Ibrahimovic reacts during the Italian Serie A soccer match between AC Milan and Atalanta at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 26 February 2023. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zlatan Ibrahimovic a Scudetto megnyerése után térdműtéten esett át, így tavaly május óta csak a lelátóról figyelhette a pályán futkározó csapattársait. Mások talán a visszavonulást választották volna, ha 41 évesen ilyen hosszú kihagyásra kényszerülnek, de nem úgy az AC Milan csatára, aki az elmúlt közel kilenc hónapban keményen dolgozott azért, hogy pályára léphessen. 

– Az igazság az, hogy három héttel ezelőttig nem éreztem jól magam – fogalmazott a Sport Mediaset kérdésére Ibrahimovic. – Aztán valami történt, és a három hétben többet léptem előre, mint az azt megelőző nyolc hónapban. A bedagadt térdem folyamatosan korlátozott, de a másik térdemmel korábban már átestem ilyesmin, így tudtam, hogy időre és türelemre van szükség a felépüléshez.

Vasárnap este jött el a várva várt pillanat, amikor Ibra élesben is bevetésre került (edzőmeccsen már részt vett előtte is), az Atalanta ellen 2-0-ra megnyert bajnokin tizenhat percet kapott.

A lefújást követően a mindig magabiztos játékos elárulta, izgult a meccs előtt.

– Sok érzelem kavarog bennem. Egy éve és két hónapja képtelen voltam rá, hogy úgy futballozzak, ahogyan szerettem volna. Nem voltam jól, és nem tudtam azt csinálni, amit szeretek. Sokat szenvedtem, egyrészt azért, ami Mino Raiolával történt (Ibrahimovic ügynöke tavaly hunyt el – a szerk.), másrészt a fizikai állapotom miatt. Nem volt könnyű időszak, bár a Scudetto megnyerése némi erőt adott – idézte fel a svéd óriás. – Fantasztikus érzés újra a pályán lenni. Ma egy kicsit ideges voltam, de bízom magamban. Hiszek benne, hogy még hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, és a társaimra is átragad a magabiztosságom.

 

Ibrahimovic ugyanakkor azt már elfogadta, hogy a Milan az idényben nem védi meg a címét a Serie A-ban, amelynek tabelláján 18 pont a lemaradása az éllovas Napoli mögött.

– Kiváló teljesítményt nyújtanak és remek edzőjük van, aki ugyan még sosem nyerte meg a Scudettót, most lehetősége van rá. Luciano Spalletti ezt nagyon megérdemli, rengeteget tett az olasz labdarúgásért. Egy olasznak a Scudetto megnyerése a legnagyobb dolog. Ez az év az övé és a Napolié – jelentette ki a támadó.

Ibra ezután felfedte, miért volt különösen nehéz feldolgoznia Mino Raiola halálát.

– Ahogy azt már sokszor elmondtam, nekem ő volt a mindenem. Elképesztő volt a kapcsolatunk. Ő volt az, aki rám támadott, de közben arra is késztetett, hogy mindig álljak fel, és maradjak sikerre éhes. Nagyon értett ahhoz, miképpen manipuláljon engem. Most nélküle kell helytállnom a profi futballban, ami furcsa érzés. Ha ma ő is itt van, biztosan büszke lett volna rám.

Bár ügynöke nélkül már semmi sem lesz a régi, Ibrahimovic az átélt nehézségek és a kora ellenére sem szeretné még szögre akasztani a cipőjét. Nem csak a nyáron lejáró szerződését készül kitölteni.

– Egy ajándékot adok nektek. Ha olyan lesz a fizikai állapotom, mint ma, akkor nemcsak jövőre, hanem még évekig fogok játszani – ígérte a veterán futballista.

Borítókép: Zlatan Ibrahimovic visszatért a pályára (Fotó: EPA/Matteo Bazzi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.