Mbappé beállása sem segített, bajor előny a visszavágó előtt

A labdarúgó Bajnokok Ligájában döntőnek is beillő találkozón fogadta a Paris Saint-Germain a Bayern Münchent. Kylian Mbappé a sérülése miatt csak akkor állt be, amikor a végig fölényben futballozó német csapat Coman révén vezetést szerzett. Később eljutott helyzetekig a francia csapat, Mbappé két gólját sem adták meg les miatt, így maradt az 1-0-s vendéggyőzelem.

Magyar Nemzet
2023. 02. 14. 22:57
HAKIMI, Asraf; COMAN, Kingsley
Párizs, 2023. február 14. Asraf Hakimi, a Paris Saint-Germain (j) és Kingsley Coman, a Bayern München játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének elsõ, Paris Saint-Germain-Bayern München mérkõzésén Párizsban 2023. február 14-én. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napok óta egy kérdés izgatta a franciákat: mi lesz Kylian Mbappéval és Lionel Messivel? Előbbi huzamosabb ideje sérült, az argentin sem százszázalékos, a legutóbbi bajnokit is kihagyta, márpedig a remek formába lendült Bayern München ellen ez hazai pályán is enyhén szólva aggasztó. Ráadásul úgy, hogy a Paris Saint-Germain élete manapság nem diadalmenet, a múlt héten kiesett a kupából, majd kikapott Monacóban is. hétfőn már edzett, de végül Christophe Galtier vezetőedző úgy döntött, őt csak a kispadra ülteti le, a hétszeres aranylabdás viszont kezdett.

A bajoroknál annyi érdekessége volt az összeállításnak, hogy a cserék közé került. Ennek azonban nem volt nagy jelentősége, a német bajnok ugyanis úgy döntött, úgy futballozik, mintha otthon lenne. Magához ragadta a kezdeményezést, akkora fölényben játszott, hogy a PSG olykor percekig a felezővonalon sem jutott túl. A fölénnyel azonban nem társult a veszély, a Bayern München lényegében helyzetre sem tudta váltani, semmire sem jó szögletekhez jutott csupán. Jellemző, hogy az első feljegyzésre méltó esemény a 43. percben Kimmich 18 méteres lövése volt, amelyet Donnarumma vetődve megfogott.

MESSI, Lionel; COMAN, Kingsley
Fotó: Teresa Suarez/MTI/EPA

A párizsi csapat teljesen passzívnak bizonyult, egy-egy ellentámadást tudott ugyan vezetni, ám a németek kapujának a közelébe sem kerültek a házigazdák. Jól védekeztek, de ezt a saját szurkolóik aligha tartották elegendőnek. A szünetben Kylian Mbappé élénken melegített, de a szünet után nem állt be, tovább futkározott már az oldalvonal mentén. A csapata nélküle is élénkebben folytatta a mérkőzést, szemlátomást meg akarta lepni a vendégeket, de ők ettől annyira nem izgatták magukat, hogy vezetést szereztek: az 53. percben Alphonso Davies balról nagyszerűen ívelt át a másik oldalra, ahol egyedül érkezett Kingsley Coman, és 8 méterről, belsővel, laposan a vetődő kapus hóna alatt talált a hálóba – 0-1. Coman a PSG neveltje, ezért nem is ünnepelte meg látványosan a gólját.

NEYMAR
Fotó: Mohamed Badra

Erre már érkezett Kylian Mbappé, de ez sem izgatta fel a bajorokat, akik három hatalmas helyzetet is kihagytak, a számításaikat elsősorban Donnarumma húzta át. Hiába volt a pályán hazai részről Messi és már Mbappé is, a PSG-nek a 73. percig momentuma sem akadt, már-már bántóan volt sokkal jobb a Bayern. Akkor Mbappé lódult meg előre, a lövése kipattant Sommerről, Neymar ismétlése is, éppen Mbappé elé, de hiába helyezett a kapuba, lesen volt. A 82. percben is a hálóba talált, ám a VAR szerint lesről indult az akció, így maradt a német vezetés. Az utolsó negyedórára állt össze a PSG játéka, Messi ziccerét Pavard blokkolta – okkal lehet feltenni a kérdést, hogy a házigazda miért csak most kezdett el futballozni. 

A hosszabbításra fordulva a müncheni csapatból Pavard megkapta a második sárga lapját, de ennek már nem volt jelentősége, a Bayern a mérkőzés túlnyomó részében sokkal jobban játszott, a PSG csak Kylian Mbappé beállása után mutatott valamit, és így nagyon nehéz helyzetbe hozta magát a párharcban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, 1. mérkőzés: Paris Saint-Germain–Bayern München 0-1 (0-0), Párizs, Parc des Princes, jv.: Oliver (angol). Gólszerző: Coman (53.). Kiállítva: Pavard (Bayern München, 90.)

Borítókép: Coman szerezte a bajorok győztes gólját (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.