időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Visszavonult kapus lehet a megoldás Győrben

Magyar Nemzet
2023.02.07. 09:54 2023.02.09. 08:55
Visszavonult kapus lehet a megoldás Győrben

Komoly találgatásokra ad okot, hogy a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a legutóbbi két mérkőzésére ugyan nevezte Silje Solberget, de egyelőre nem tudni, vajon miért nem vetette be a világhírű norvég kapust. A mellőzés valószínűleg nem csupán az előző két meccsre szólt, hanem a jövőre is. Információnk szerint a Győr már keresi és talán meg is találta Solberg helyettesét: a klub korábbi világklasszisa, a tavaly nyáron visszavonult francia Amandine Leynaud térhet vissza az ETO-hoz.

Nem elég, hogy a törökországi földrengés miatt egy nappal később utazhatott haza a Győri Audi ETO küldöttsége, a női kézilabdacsapatnak mielőbb megnyugtatóan kell rendeznie a kapuskérdést. A világ-, és Európa-bajnok norvég Silje Solberg legutóbb január 28-án védett az MTK ellen, azóta nem kapott lehetőséget a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki, majd az elmúlt hétvégén a török Kastamonu elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

Úgy tudjuk, Solberg pihentetése nem csak erre a két meccsre szólt. A Sport TV vasárnapi közvetítése alapján úgy tűnik, a Győr megtalálta a világhírű kapus helyettesét. A szokásos, mérkőzést felvezető vágóképek egyikén a klub korábbi játékosa, a tavaly nyáron visszavonult Amandine Leynaud is a többi győri játékossal együtt érkezett a mérkőzés helyszínére, majd a találkozó alatt a televíziós rendező jóvoltából láthatta a közönség, amint Endrődi Péterrel, a Győri ETO Kft. ügyvezetőjével beszélget. Ezek után nem lenne meglepetés, hogy a francia válogatott stábtagjaként dolgozó Leynaud lenne a Győr jelöltje a kapus posztra. 

Leynaud tavaly a Final Fourban védett legutóbb tétmeccsen       Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor

Sandra Toft mellett a fiatal, tehetséges, de nemzetközi szinten tapasztalatlan Győri Alexa állt Ambros Martín rendelkezésére a Kastamonu ellen, de vélhetően a helyzet hamarosan változik, hiszen az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, ambiciózus klub nem engedheti meg magának, hogy csak egy klasszis kapussal forduljon rá a szezon fontos szakaszára. Ezért tűnik kézenfekvő megoldásnak Leynaud reaktiválása. Szezon közben nem könnyű minőségi kapust szerezni, ez csak jelentős anyagi ráfordítással lehetséges. A júniusig tartó szezonban a Toft, Leynaud páros lenne a megnyugtató megoldás Győrben.
Kerestük a Győri Audi ETO sajtóosztályát, de egyelőre nem kaptunk választ a kérdéseinkre. Amint ezt megtörténik, frissítjük a cikket.

Borítókép: Silje Solberg nélkül folytatja az ETO (Fotó: Nemzeti Sport)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.