Az edző már távozott, jövőre a csapatkapitány is új lesz Győrben

Alaposan átalakul a női kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt, ötszörös győztes Győri Audi ETO a következő időszakban. Azt már korábban bejelentette a klub, hogy az edző, Ambros Martín távozik a klubtól, a legfrissebb hírek szerint a csapatkapitány, Anne Mette Hansen is elhagyja a kisalföldi sztárcsapatot.

Magyar Nemzet
2023. 01. 06. 15:26
HANSEN, Anne Mette; JERÁBKOVÁ, Markéta
Budapest, 2022. június 5. Anne Mette Hansen (b), a Gyõr és Markéta Jerábková (j), a Kristiansand játékosa a kézilabda nõi Bajnokok Ligája döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand mérkõzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2022. június 5-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 28 éves dán balátlövő, Anne Mette Hansen 2017 nyarán a Köbenhavn együttesétől igazolt Győrbe, az azóta eltelt öt szezon során két Bajnokok Ligája-győzelem (2018, 2019) mellett egy ezüst- (2022) és egy bronzérmet (2021) is nyert a csapattal a legrangosabb európai kupasorozatban. 

Ezenkívül három bajnoki címet (2018, 2019, 2022), valamint három Magyar Kupa-győzelmet (2018, 2019, 2021) ünnepelt. Görbicz Anita visszavonulása után, 2021 nyarától ő viseli a csapatkapitányi karszalagot. 

– Ezúton köszönöm szépen Anne Mette Hansennek az eddigi munkáját. Nem most szeretnék búcsúzkodni, hiszen nagyon sok feladat áll még előttünk az idei szezonban. Nyáron majd méltóképp megköszönjük az ETO-ért végzett elkötelezett munkáját, és nagyon bízom benne, hogy első helyekkel tehetünk pontot a hat Győrben töltött szezonja végére – mondta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője a klub honlapján.

Érdekes adalék a győri változások mellé, hogy az edző után a csapatkapitány is távozik. Martín utódja, Ulrik Kirkely éppenséggel dán, tehát az anyanyelvén tudna kommunikálni Hansennel. De erre Győrben nem kerül sor. Egyszer talán kiderül az is, hogy miért.

Borítókép: Anne Mette Hansen két BL-t nyert az ETO-val (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.