Felmerült, hogy a Győri ETO női kézilabdacsapata nem áll ki a BL-meccsére

Nem akármilyen tortúra után játszotta le ma este a BL-meccsét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata Montenegróban, de végül 25-23-ra legyőzte a Buducsnoszt Podgoricát.

Magyar Nemzet
2022. 12. 17. 21:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról már beszámoltunk, tortúra lett a győriek útja Montenegróba. A csapat eredetileg pénteken érkezett volna meg Podgoricába, de a montenegrói fővárosban tomboló vihar miatt a repülőgépe nem tudott leszállni, és visszafordították Bécsbe. Az együttes csak ma délután utazhatott el, s amikor leszállt, kiderült, hogy a küldöttség több tagjának nem érkezett meg a feladott csomagja, a légitársaság előzetes ígéretei ellenére sem. A hiányzó csomagok között volt a szereléses táska, valamint a gyúrói felszerelések is.

„A távolról sem ideálisnak nevezhető körülmények miatt fontolóra vettük a mérkőzés halasztásának kérését, illetve mivel ehhez nem kívánt az EHF hozzájárulni, ezért az is felmerült, hogy a sérülések elkerülése végett nem állunk ki a mérkőzésre. Mivel szilárdan hiszünk abban, hogy a sport és a mérkőzések végeredménye a pályán kell hogy eldőljenek, nem pedig a zöld asztalnál, ezért minden hátráltató tényező ellenére úgy döntöttünk, hogy kiállunk a ma esti találkozóra és megküzdünk a győzelemért!” – tudatta a Győri Audi ETO közleménye.

A meccsen, amely 18 órakor kezdődött volna, 20 órakor indult útjára a labda, a győriek pedig kölcsönbe kapott szerelésben léptek pályára.

A Győri ETO szerdán az NB I rangadóján Budapesten 32-26-ra kikapott a Ferencvárostól, múlt vasárnap pedig a Bajnokok Ligájában is vereséget szenvedett, 30-27-re maradt alul a Rapid Bukarest vendégeként. Ez sem volt éppen jó előjel.

A Győr a BL-ben a 9. forduló előtt a B csoportban  12 ponttal, hat győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen állt, míg a Buducsnoszt az ötödik helyet foglalta el 9 ponttal (négy győzelem, egy döntetlen, három vereség). Október 22-én azonban a Győr hazai pályán könnyedén, 32-19-re legyőzte a montenegrói együttest, így most is esélyesnek számított, de nem lehetett tudni, hogy a jelen körülmények között milyen játékra lesz képes.

Nos, a találkozó elején a Győr 5-2-re elhúzott, de hamar kiderült, hogy ez azért nem lesz egyszerű meccs, a házgazda 5-5-re kiegyenlített. S ugyan az ETO az első játékrész hajrájában 13-10-re vezetett, szünetre csak kétgólos előnnyel térhetett, harminc perc után 14-12 volt az állás. 

A második játékrész pedig úgy indult, hogy a Buducsnoszt 14-14-re kiegyenlített. Ám ezt követően zsinórban három győri gólt láthattunk, ebből kettőt Stine Oftedal jegyzett. A 40. percben pedig Estelle Nze Minko találatával már néggyel ment a magyar csapat, 20-16-ra. Ám szó sem volt arról, hogy a házigazda feladta volna, egyből visszakapaszkodott két gólra. Öt perccel a vége előtt pedig feljött 22-21-re. Ám a hajrá a győrieké lett, akik 25-23-ra megnyerték a meccset.

Stine Oftedal hat góllal, Silje Solberg nyolc, Sandra Toft öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Natasa Corovic négyszer talált be, a mezőny legjobbjának megválasztott Armelle Attingré tizennégy védéssel zárt.

A női BL-ben rövid téli szünet következik, legközelebb január 7-én lépnek pályára a csapatok. Az A csopprtban négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel álló Ferencváros a címvédő Vipers Kristiansand vendége lesz, a B csoportban hét sikerrel és két vereséggel rendelkező Győr pedig a szintén norvég Storhamart fogadja.

Reméljük, a győrieknek most hazafelé simább lesz az útjuk, mint odafelé volt…

Borítókép: Yvette Broch szokatlan győri szerelésben (Forrás: Eurohandball.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.