Saját magát verte meg a Fradi, mindent eldöntő meccs a fináléért

Hatodszor is vendéggyőzelem született a magyar bázisú jégkorong-bajnokság, az Erste-liga Budapest Jégkorong Akadémia–FTC párosítású elődöntőjében. Ezúttal a BJA nyert 3-0-ra a Tüskecsarnokban, így az összesített állás 3-3. A mindent eldöntő hetedik meccset pénteken játsszák. A finálé mellett a magyar aranyérem is a tét.

Magyar Nemzet
2023. 03. 13. 20:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC szinte végig mezőnyfölényben játszott a találkozóra szinte teljesen megtelt Tüskecsarnokban. Ám jól tudjuk, jégkorongban ez kevés az üdvösséghez, jó kapusteljesítménnyel a gyengébb csapat képes felülkerekedni. A Fradi ráadásul önmagát verte meg. Előbb, a 11. percben saját fórban kapott gólt, korongeladás után Molnár Bálint lépett ki és fejezte be góllal a szólót, így szerzett vezetést a Budapest Jégkorong Akadémia. Még az első játékrészben növelte az előnyét a BJA. Ekkor is hazai hiba kellett a gólhoz, rossz hazai csere után a harmadik meccs hőse, az akkor mesterhármasig jutott lett Kirils Galoha talált Arany Gergely kapujába. A Ferencváros persze nem adta fel, rohamozott becsülettel, de csak kapuvasig jutott. A végén a kapusát is lehozta, de ebből, mint általában az ellenfél szezett gólt, Galoha helyezett az üres kapuba.

A BJA tehát 3-0-ra nyert, a párharc hatodik mérkőzésén is vendéggyőzelem született. A mident eldöntő hetedik találkozót pénteken játsszák a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. A fináléba jutás mellett a magyar bajnoki cím is a tét, hiszen a másik ágon két erdélyi együttes csatázik egymással. Ott a Gyergyó vezet 3-2-re, s kedden Brassóban következik a hatodik felvonás.

Kemény munka – edzői értékelések

Fodor Szabolcs (FTC): Ötven percig jól játszottunk. Az a tíz perc, az hiányzott az első harmadnak a második felében, ahol egy kicsit összeomlottunk, kicsit fejetlenek voltunk, és ajándékoztunk két gólt az ellenfélnek. De utána le a kalappal a srácok előtt, ahogy küzdöttek. Mentünk előre. Sajnos ez egy ilyen nap volt, hogy a gól nem jött össze, de az ötven percet nagyon keményen végigdolgoztuk. Meg kell oldani, hogy pénteken hatvan percig dolgozzunk ilyen keményen.

Marton Tibor (BJA HC, másodedző): Alapvetően mind a két csapat keményen dolgozik, a Ferencváros szerintem extrán keményen. Idáig az volt a forgatókönyv, hogy szerintem mi jobban kezdtünk, attól függetlenül, hogy nyertünk, most ők kezdtek jobban, és mi picit beragadtunk az öltözőben. Én azt gondolom, hogy a mérkőzés első felében nekik volt több sanszuk, de ha az összes meccset nézem, akkor nekünk. Valami megfordult itt az emberhátránynál, ugye, bement egy speciális egység, akik ráadásul a negyedik sorból voltak, ők kidolgoztak egy nagyon szép akciót, és utána meg tényleg jól tudtuk menedzselni a meccset. Nagyon kemény és kiélezett csata volt, nüanszok döntöttek.

Borítókép: Ünnepelnek a BJA HC játékosai. De ki nevet a végén? (Fotó: FTC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.