Sorra valósítja meg az álmait a Fradival a válogatott kiválósága

Magyar döntőt rendeznek a kontinens második számú kupasorozatában, az Eurokupában, miután szombaton a Ferencváros és az UVSE női vízilabdacsapata kiejtette a Padovát, illetve az Egert. Gurisatti Gréta vágyai így sorra teljesülnek a zöld-fehéreknél, első ferencvárosi idényében másodszor jutott fináléba.

Magyar Nemzet
2023. 03. 12. 13:05
GURISATTI Gréta
Budapest, 2023. március 11. A ferencvárosi Gurisatti Gréta (b) és Sara Centanni, az olasz csapat tagja a nõi vízilabda Eurokupa elõdöntõjében játszott FTC-Telekom Waterpolo - Plebiscito Padova visszavágó mérkõzésen az FTC népligeti uszodájában 2023. február 11-én. A Ferencváros 9-7-re kikapott, de egy gólt megõrzött az elsõ mérkõzésen kiharcolt elõnyébõl, ezzel bejutott a döntõbe. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gurisatti Gréta tavaly októberben, a Magyar Nemzetnek adott interjúban azzal indokolta, hogy tizennégy, a Dunaújvárosnál után eltöltött év után a Ferencvároshoz igazolt, hogy a zöld-fehérek női vízilabdacsapata még sosem játszott döntőt egy sorozatban sem, és kihívásnak tekinti, hogy vele a fedélzeten ezen változtassanak. Az olimpiai bronzérmes pólós abban reménykedett, hogy már az első évében összejön ez a bravúr. Ez immáron duplán is megvalósult: a Magyar Kupában diadalmaskodott a tavaly nyáron megerősített FTC, és szombaton a nemzetközi porondon is, az Eurokupában döntőbe jutott. Azt pedig még meg sem említettük, hogy a magyar bajnokságot tizenhat forduló elteltével pontvesztés nélkül vezeti a Fradi. 

Az Eurokupa elődöntőihez visszatérve, a Ferencváros Padovában 12-9-re nyert a Plebiscito ellen, így a szombati visszavágón az is belefért, hogy 9-7-re kikapjon, egy góllal mégis jobbnak bizonyult az olaszoknál.

– Most bizonyosodott be igazán, mekkora értéke volt a háromgólos olaszországi győzelmünknek – idézte a Nemzeti Sport Gurisatti Grétát. – Az első meccsen sokkal jobb százalékban lőttük be az emberelőnyeinket, de hasonlóan brusztos, kemény csata volt. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a visszavágón egyszer sem állt továbbjutásra a Padova, talán el is vette volna az önbizalmunkat, ha négy lett volna közte. Ebben az évben az a legfontosabb feladatunk, hogy elhiggyük, ez a csapat képes a győzelemre – kezdünk hinni benne!

 

Az már a Ferencváros továbbjutásával eldőlt, hogy az Eurokupában magyar döntőt rendeznek, ugyanis a másik ágon az UVSE és az Eger csatározott egymással. Az első mérkőzésen 12-12-es döntetlen született, a szombati, fővárosi találkozón viszont 10-6-tal az UVSE bizonyult jobbnak. 

– Az előző két, Eger elleni meccsen nem kezdtünk jól, nagyon örülök, hogy ezúttal fordítva történt – olvasható Faragó Kamilla nyilatkozata a magyar szövetség honlapján. – Az döntötte el a mérkőzést, hogy jobban védekeztünk, a hat kapott gól önmagáért beszél, és a tíz lőtt gól is rendben van. Magyari Alda biztos pont volt a kapuban, mellette mindenki hozzátette a magáét a győzelemhez. Erre a játékra építhetünk a kupadöntőben és bajnokság hajrájában, az eredmény nagy lökést ad nekünk, de ugyanilyen csapatmunkára lesz szükségünk a folytatásban is.

Az UVSE-nek így lesz lehetősége visszavágnia a Ferencvárosnak a Magyar Kupa-döntőjében elszenvedett vereségért, de a két csapat még az OB I-ben is megküzdhet egymással, hiszen az UVSE a Fradi fő üldözője – kilenc ponttal lemaradva a második helyet foglalja el a tabellán.

Egyébként a kontinens első számú női sorozatának, a Bajnokok Ligájának is lehet magyar finalistája: a Dunaújváros a Keszthelyi-Nagy Ritával felálló spanyol Mataróval csap össze az elődöntőkben.

Eredmény, elődöntő, visszavágó:
FTC-Telekom Waterpolo–Plebiscito Padova (olasz) 7-9 (1-3, 3-1, 2-5, 1-0)
a magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 2, Pőcze, Leimeter, Simon-Illés, Tóth-Csabai, Máté
Továbbjutott: a Ferencváros, 19-18-as összesítéssel

UVSE–Tigra-ZF-Eger 10-6 (3-2, 3-1, 2-1, 2-2)
gólszerzők: Hajdú, Baksa, Faragó 2-2, Aubéli, Mácsai, Tiba, Peresztegi-Nagy 1-1, illetve Czigány 2, Borsi, Parkes, Molnár, Szilágyi 1-1
Továbbjutott: az UVSE, 22-18-as összesítéssel

Borítókép: Gurisatti Gréta a Plebiscito Padova elleni elődöntőn (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.