Xavi válaszolt Ancelotti kritikájára: higgyen a tudományban!

A Barcelona vasárnap este 2-1-re nyert a Real Madrid ellen, s ezzel tizenkét pontra növelte előnyét a tabella élén. A lefújás után a pályán kisebb dulakodás alakult ki, míg a két vezetőedző, Xavi és Carlo Ancelotti szópárbajt vívott egymással a Real lesgólja miatt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 20. 9:28
Real Madrid v Liverpool FC: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League
Real Madrid v Liverpool FC: Round of 16 Second Leg-UEFA Champi Fotó: NurPhoto via AFP/JOSE BRETON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid győzelme még nyílttá tehette volna a spanyol bajnoki címért folyó versenyt. Carlo Ancelotti csapata vezetett, majd a hajrában rövid ideig újra előnyben érezhette magát. A VAR azonban közbelépett, a milliméteres lesállás megállapítása után maradt az 1-1, sőt, a hosszabbításban a Barcelona szerezte meg a győztes gólt vezetőedzője, Xavi nagy örömére.

Xavi Hernandez Press Conference
Xavi és a Barcelona már-már bajnoknak érezheti magát (Fotó: NurPhoto via AFP/Joan Valls)

Az El Clásico utolsó perceiben kissé elszabadultak az indulatok, előbb Ceballos és Ansu Fati kapott sárga lapot kakaskodásért, majd a lefújás után Carvajal és a Barcelona cserekapusa, Arnau Tenas találkozójából alakult ki kisebb tömegjelenet.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője ennél higgadtabb volt, de a feszültség benne is dolgozott a les miatt elvett gólt miatt.

Olyan les miatt nem nyertünk, amelyről továbbra is kétségeink vannak – jelentette ki az olasz mester.

Xavi értetlenül állt kollégája kritikája előtt.

– Meglepő, hogy Ancelottinak kétségei vannak a meg nem adott gól miatt, tudományos tényről van szó. Ha most a VAR-ról beszélnek, az botrányos, nyilvánvaló les volt.

Xavi természetesen továbbra sem hajlandó ünnepelni a bajnoki címet, noha tizenkét fordulóval a zárás előtt a tizenkét pont előny tetemesnek mondható. Annak viszont örült a Barcelona mestere, hogy nem tudott mellényúlni.

– Az utolsó pillanatig kétségeim voltak, hogy Sergi Roberto vagy Kessié kezdjen. Végül minden jól alakult, hiszen mindketten gólt szereztek. Megérdemelten nyertünk – mondta Xavi.

A Barcelona tehát a spanyol Szuperkupa után valószínűleg a bajnoki címet is begyűjti az idényben. A Real Madrid a Király Kupában még borsot törhet a nagy rivális orra alá, bár 1-0-s hátrányból várja a két csapat elődöntős párharcának katalóniai visszavágóját.

Borítókép: Carlo Ancelotti bosszankodott a lefújás után (Fotó: NurPhoto via AFP/José Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.