időjárás 16°C Malvin 2023. október 1.
logo

Messi ezzel az erővel a Fradiba is igazolhatott volna

Magyar Nemzet
2023.06.08. 17:04 2023.06.08. 17:34
Messi ezzel az erővel a Fradiba is igazolhatott volna

Lionel Messi új klubja, az Inter Miami finoman szólva nem egy világverő alakulat. Nem csupán azért, mert momentán az utolsó az észak-amerikai profiliga (MLS) Keleti főcsoportjában. A csapat játékoskeretének piaci értéke 34,40 millió euró, kevesebb mint a Ferencváros vonatkozó adata. Lionel Messi ezzel az erővel akár a Fradiba is igazolhatott volna.

Jól tudjuk, hogy az amerikai bajnokságokat franchise rendszerben szervezik, ami azt is jelenti, hogy a klubok anyagi lehetőségei között nincs nagyságrendi eltérés. Ez többé-kevésbé igaz az észak-amerikai profi labdarúgóligára, az MLS-re is. A játékoskeret értéke alapján az Atlanta United FC vezeti a rangsort 60,15 millió euróval, a Real Salt Lake City az utolsó 26,55 millió euróval. Az Inter Miami a mezőny hátsó negyedében található 34,40 millió euróval. Érdekesebb, hogy ez alapján a Ferencváros (40,25 millió euró) többet ér David Beckham klubjánál. Helyesebben csak többet ért. Lionel Messi érkezése ugyanis átírja a listát. Ahogy a Metropol is kiszúrta, a hétszeres aranylabdás 35 évesen is egymaga többet ér (45 millió euró), mint az egész csapat...

Ligue 1 - PSG vs Clermont Lionel Messi
Lionel Messi nem érezte jól magát Pározsban (Fotó: Christophe Petit Tesson)

Ezek a számok is azt mutatják, Messi levezetni igazol Amerikába.

Milyen igaza van! Hétről hétre nem kell a bírálatokkal szembesülnie, amelyek – miként a nyilatkozatában is utalt rá – az elmúlt két évben megkeserítették az életét Párizsban.

Miamiban továbbá még mindig süt a nap, Messinek nem lesznek nyelvi problémái, hiszen a spanyol legalább annyira használt nyelv, mint az angol, s a családja is jobban érzi majd magát Floridában, a gyerekei továbbá megtanulhatnak angolul.

Lionel Messi valószínűleg ezeket a szempontokat helyezte előtérbe, amikor a mesés szaúdi ajánlattal szemben mégis inkább Amerikára, Miamira szavazott.

A Fradi a Premier League és a Bundesliga mezőnyéből sem lógna ki

Miként korábban utaltunk rá, a Ferencváros nem csupán az Inter Miamival állja ki az összehasonlítás próbáját. A Ferencváros kerete értékesebb, mint a Premier League-be, illetve a Bundesligába feljutott Lutoné és Heidenheimé.

Messi góljai a PSG-ben:

Borítókép: Lionel Messi tényleg minden idők legjobbja (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.