Vignjevics bátor vállalása: az Újpest dobogós vagy kupagyőztes lesz

Nebojsa Vignjevics nem köntörfalaz, azzal a céllal tért vissza az Újpesthez, hogy a csapat ismét kijusson a nemzetközi porondra. Ennek érdekében persze erősítésre van szükség, ám az Újpest eddig csupán egy játékost igazolt Tamás Krisztián személyében.

Magyar Nemzet
2023. 06. 23. 11:07
Nebojsa Vignjevics
Nebojsa Vignjevics Forrás: Újpest FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nebojsa Vignjevics nem beszél mellé, az a célja, hogy az Újpest újra a nemzetközi porondon szerepeljen. Ennek érdekében a csapatnak vagy a dobogón kellene végeznie, vagy meg kellene nyernie a Magyar Kupát a 2023–24-es idényben.

– Ez motivál! A középszerűség nem érdekel. Ezért is maradtam Újpesten. Ha elkapjuk a fonalat, és a szurkolóink is mellénk állnak, újra Európába vezethetem a csapatot – jelentette ki az Újpest vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Azzal persze Vignjevics is tisztában van, hogy a céljai érdekében meg kell erősítenie a keretet.

– Roderick Duchatelet tulajdonossal átrágtuk a részleteket, elmondtam neki, ismét nagyot szeretnék alkotni Újpesten. Eddig Tamás Krisztián az egyedüli érkezőnk, őt mindenképpen szerettük volna megszerezni, és örülök, hogy sikerült megelőzni az ugyancsak érte versengő klubokat. Vele sokat erősödünk, jó állapotban van, nagy hasznunkra lehet. Vannak még kiszemeltjeim. Többükkel már beszéltem, jó úton haladnak a tárgyalások. A múltban voltak rossz döntéseink, nem minden új labdarúgó váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezúttal sokkal körültekintőbben választunk. Korábban előfordult, hogy egy-egy átigazolási időszakban nyolc-tíz játékos érkezett hozzánk, ezúttal kevesebb, ám jobb futballista átigazolása várható – beszélt nyíltan a terveiről Vignjevics.

 

A szerb tréner arról is szót ejtett, hogy a három hetes szabadság alatt tökéletesen kipihente magát, a kánikula nem mentség, mindenkinek keményen kell edzeni. A családja ezúttal nem költözik vele Budapestre, Belgrádban marad, mert a kislánya már ott illeszkedett be, de ahogy ő, a felesége is nagyon szereti Budapestet.

Négy játékos átadólistán

Az Újpest FC csütörtökön bejelentette, a klub négy légiósa az NB III-as csapattal kezdi meg a nyári felkészülést. A francia Yohan Croizet, a szerb Ognjen Mudrinszki, a német Luis Jakobi és az olasz Giuseppe Borello is új csapatot kereshet magának. Közülük a legtöbbet a 2021 telén szerződtetett, 31 éves Croizet játszott az Újpestben, 40 meccsen hét gólt és nyolc gólpasszt ért el, de az előző idényben sérüléssel bajlódott, az NB I-ben csak öt mérkőzésen szerepelt. Vignjevics elárulta, személyesen közölte a futballistával, hogy nem számít rá.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics határozott célokkal vág neki az új idénynek (Fotó: Újpest FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.