A Fradi Facebook-posztjának margójára: nem a svéd bajnok vár a csapatra…

Nem úgy történt, ahogy a Ferencváros egy napja, a Facebook-posztjában megjósolta. Sajnos nem a svéd bajnok vár a Fradira, és természetesen nem is BL-ben. Az elmúlt évek fényes sikerei sem jogosítják fel a Fradit a feröeri bajnok lebecsülésére.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 21:07
Fradi, Ferencváros, közönség
Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sport egyik alaptörvénye, hogy az ellenfelet soha, semmilyen körülmény közepette sem szabad lebecsülni. A Ferencváros sajnos vétett ez ellen.

A klub kedd este az alábbi posztot tette közzé a Facebook-oldalán, miután a svéd BK Häcken 2-0-ra győzött a walesi New Saints FC otthonában, s 5-1-es összesítéssel továbbjutott.

A jó érzésű fradistáknak ez már kedden sem tetszett, az önteltség aztán megbosszulta magát. Természetesen nem állítjuk, hogy a csapat emiatt esett ki a feröeri KÍ Klaksvík ellen, a játékosok és a szakmai stáb tagjai valószínűleg nem is tudtak a posztról, a hamis üzenet azonban óhatatlanul ráég a csapatra is.

 

A Ferencváros az elmúlt három idényben erőn felül teljesített a nemzetközi porondon. Ezúttal nem merülünk el a részletekben, de a klub pozíciójából nem következett automatikusan, hogy a csapat előbb a Bajnokok Ligája, majd kétszer az Európa-liga csoportkörébe jut be, s másodszor még onnan is továbblép.

A siker egyik mozgatója a szerénység és becsvágy volt, hogy a Fradi meg akarta mutatni, a nála erősebb klubokkal, ellenfelekkel is képes felvenni a versenyt.

Hasonlóképpen gyengébb riválissal szemben pedig hiba, sőt tilos a nagyképűség.

A Fradi most átmenetileg visszakerült a startvonalra. Az elmúlt évek sikereit természetesen nem lehet, nem is szabad elvitatni, de sok mindent újra át kell gondolni. A kommunikációban is.

 

Borítókép: A Fradi-tábor jelesre vizsgázott, megtapsolta a feröeri Klaksvíkot (Fotó: Origó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.