Piros Zsombor fontos bravúrja, Marozsán a győzelem kapujában

Két magyar játékos is jól kezdett a horvátországi Umagban zajló ATP 250-es tenisztornán. Piros Zsombor karrierje során először nyert – az ötödik kiemelt Christopher O'Connell ellen – ATP-főtáblás meccset. Marozsán Fábián egyetlen játékra került a továbbjutástól, de az eső miatt nem tudta lezárni a meccsét Juan Manuel Cerúndolo ellen.

Magyar Nemzet
2023. 07. 26. 7:19
Piros Zsombor
Magyarország Franciaország tenisz Davis-kupa Tatabánya 2023 Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor a Davis-kupában és a challenger-versenyeken sok értékes győzelmet aratott már, a keddi, umagi siker viszont újabb mérföldkő volt a magyar teniszező számára. A huszonhárom éves Piros először nyert mérkőzést ATP-főtáblán.

A világranglista 124. helyén álló Piros az umagi ATP 250-es verseny első fordulójában a torna ötödik kiemeltje, az ausztrál Christopher O'Connell (68.) ellen nyert, aki nemrég Wimbledonban a harmadik körig jutott.

Piros idén már másodszor győzte le a nála magasabban jegyzett ausztrál játékost, áprilisban szintén Horvátországban, a spliti challenger-verseny elődöntőjében nyert a magyar teniszező, aki végül meg is nyerte azt a tornát.

Umagban a tornagyőzelemhez még újabb bravúrokra lenne szükség, a negyeddöntőhöz viszont egyáltalán nem: a szabadkártyás horvát játékos, a tizenhét éves Dino Prizmic (287.) ellen Piros az esélyes, bár Prizmic idei junior Roland Garros-trófeája jelzi, hogy tehetségnek a horvát teniszező sincs híján.

Marozsán Fábián is Umagban versenyez a héten, s el is jutott a győzelem kapujába Juan Manuel Cerúndolo ellen, ám az eső megállította a magyar játékost, akinek szerdán kell lezárnia 6:3, 5:2-es vezetésről a meccset. A horvát szervezők a keddi eső után szerdára sűrű programot állítottak össze, a tervek szerint Piros második fordulós meccse is lezajlik a nap során.

Borítókép: Piros Zsombor (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.