Dárdai Pál ezzel nem örvendezteti meg a Hertha szurkolóit

A német másodosztályban az idényt csapnivalóan kezdő Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dárdai Pál a Fürth elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján arról beszélt, nem látja optimistán a közeljövőt sem, mert a klub rendkívül nehéz helyzetben van.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 9:34
Hertha BSC - SV When Wiesbaden Dárdai Pál
04 August 2023, Berlin: Soccer: 2. Bundesliga, Hertha BSC - SV Wehen Wiesbaden, Matchday 2, Olympiastadion, Hertha coach Pal Dardai stands next to the bench before the game. Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután júniusban megerősítették a pozíciójában, a Hertha BSC vezetőedzője, arról beszélt, hogy nem tudja megígérni, hogy a kiesést követő idényben azonnal visszajuttatja a berlini gárdát a német élvonalba. Arra azonban feltehetően ő sem számított, hogy csapata mennyire pocsékul kezdi meg az új szezont, a Hertha három forduló elteltével nulla ponttal és ugyanennyi lőtt góllal a Bundesliga 2 utolsó helyén tanyázik.

Hamburger SV - Hertha BSC Dárdai Pál
Dárdai Pál szerint csapatának egyelőre nem túl jók a kilátásai Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Axel Heimken

Szombaton 13 órakor (tv: Aréna 4) Dárdai tanítványai a tabellán nyolcadik Fürthöt látják vendégül. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a vezetőedző nem túl pozitív jövőképet vázolt fel, amikor a Hertha csapatkapitányának, Marco Richternek a Mainzhoz való átigazolása került szóba.

– Talán Marco elmerengett a Hertha feljutási esélyein, mert a dolgok jelenlegi állása szerint három-négy évig is eltarthat, míg újra a Bundesligába kerülünk. Először is, most egy átmeneti idényt élünk, aztán egy újabb évre lesz szükség, hogy kialakuljon a csapat tengelye és stabilitása. Azután igazolunk három-négy játékost bizonyos posztokra, és máris eltelt három év. Ekkor kimondhatjuk, hogy oké, most következhet a feljutás – magyarázta Dárdai.

A magyar szakember elmondása szerint tehát a Hertha szurkolói 2027-ig nem álmodozhatnak feljutásról, pedig a klub többségi tulajdonosa, a 777 Partners korábban azzal számolt, hogy a berliniek csak egy évet töltenek el a másodosztályban. Amikor erre emlékeztették, Dárdai Pál így felelt:

– Ha nem értette még volna meg, pénzügyileg nagyon korlátozottak a lehetőségeink, nincsenek millióink és milliárdjaink sem. Most kiderül az igazság, a helyzet nagyon komoly – hangsúlyozta a Hertha vezetőedzője.

Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Soeren Stache)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.