Máté Csaba a 4-0 után: Néhány gól bennünk maradt

A Ferencváros csütörtökön 4-0-ra győzött a litván Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Konferencialiga rájátszásának első mérkőzésén. A visszavágónak így meglehetősen remek kilátásokkal vágnak neki a zöld-fehérek, de Máté Csaba vezetőedző szerint még ennél is jobb helyzetben lehetne a csapata, hiszen véleménye szerint néhány gól még bennük is maradt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 25. 7:37
Máté Csaba, a Ferencváros
Ta' Qali, 2023. augusztus 10. Máté Csaba, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó Konferencia-liga harmadik selejtezõfordulójának elsõ, Hamrun Spartans-Ferencváros mérkõzésén Ta' Qaliban 2023. augusztus 10-én. MTI/EPA/Domenic Aquilina Fotó: Domenic Aquilina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros már a rájátszás első mérkőzésén közel került ahhoz, hogy ősztől a Konferencialiga csoportkörében szerepeljen, miután Vilniusban 4-0-ra intézte el a Zalgirist. Még magát Máté Csabát is meglepte, hogy a Fradi ennyi helyzetet tudott kialakítani, bár hozzátette, a meccs képe alapján a különbség a végén még ennél is nagyobb lehetett volna a csapata javára.

– Több lehetőségünk volt, mint amire számítottunk a meccs előtt. Talán ez annak is volt köszönhető, hogy emberhátrányban játszott az ellenfél, kicsit fel is adta a meccset, talán pár gól bennünk is maradt, de ne legyünk telhetetlenek – fogalmazott az M4 Sport kamerái előtt az FTC vezetőedzője. – Készültünk rá, hogy tudunk labdát szerezni az ellenfél térfelén, örülünk neki, hogy ennyiszer betaláltunk, ennyi helyzetet kialakítottunk.

A Ferencváros harmadik gólját az az Alekszandar Pesics szerezte, aki korábban sérült volt, így nyári átigazolása után most debütált új csapatában. A bemutatkozása pedig álomszerűen sikerült, becserélése után mindössze öt percre volt szüksége, hogy betaláljon.

– Ugyanúgy örülök Pesics góljának, mint a többiekének. Fontos, hogy az elől játszók gólra éhesek legyenek, azt hiszem, hogy ez jelen pillanatban mindenkire igaz a támadók közül. Így lehet többgólos mérkőzéseket játszani, amiket remélhetőleg meg is nyerünk.

Máté Csaba elárulta, a jövő csütörtöki visszavágón egyelőre nem jár az esze, csak a paksi bajnoki mérkőzésre gondol, amire vasárnap 17.30-kor kerül sor.

Borítókép: Máté Csaba (Fotó: MTI/EPA/Domenic Aquilina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.