Góleső Vilniusban, fél lábbal a csoportkörben a Ferencváros

Lényegében már az első mérkőzésen eldőlt, hogy a Ferencváros bejutott a Konferencialiga csoportkörébe. A magyar bajnok ugyanis csütörtökön idegenben 4-0-ra nyerte a Zalgiris Vilnius elleni párharc első felvonását.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 19:55
Ferencváros
Ferencváros Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros esélyeshez méltón kezdte a Zalgiris elleni mérkőzést, és ha a vilniusiak hálóőre, Edvinas Germonas nem ennyire éber, akkor Kristoffer Zachariassen csúsztatásával már a negyedik percben vezethetett volna a magyar csapat. Nem sokkal később Stipe Vucur volt veszélyes a saját kapujára, de ezt még megúszta a Zalgiris. Nem úgy egy későbbi hibát! A 17. percben Nasszim Hnid az ötös előtt ajándéklabdával lepte meg Adama Traorét, aki ezt köszönte szépen, és 25 méterről gyönyörű gólt tekert a jobb felső sarokba (íme). Mondhatjuk, hogy a vezető gól a lehető legjobbkor született, mert a hazai csapat éppen ébredezni kezdett, és Dibusz Dénesnek is akadt védenivalója. A 32. percben Zachariassen járt közel hozzá, hogy megduplázza a Fradi előnyét, ám a közeli próbálkozást bravúrral védte a hazai kapus. 

A második félidő elején Varga Barnabás folytatta kiváló ferencvárosi sorozatát, és szép mozdulattal újabb gólt szerzett, de hosszadalmas videózás után les miatt érvénytelenítették a találatot. Ám ez sem vetette vissza a Ferencvárost, amely láthatóan magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, és sorra záporoztak a lövések a Zalgiris kapujára. Végül tizenegyesből született meg a második vendéggól: Marquinhos lerántásáért Nicolas Gorobsov piros lapot kapott, az FTC pedig büntetőt, amit Varga magabiztosan értékesített. 

A félig megtelt LFF stadionban fesztiválhangulat uralkodott, a pálya felett hőlégballonok szálltak, a lelátókon pedig fúvós hangszerekkel biztosították a jó hangulatot. A zene egy pillanatra sem csitult el, pedig a Ferencváros alaposan elhúzta a Zalgiris nótáját. A folytatásban ugyanis a még csak néhány perccel korábban becserélt, egyébként csütörtökön debütáló Alekszandar Pesics is megszerezte az első gólját, Zachariassen labdaszerzése után tekert 15 méterről a jobb alsóba. A kegyelemdöfést aztán Traoré vitte be, aki Tokmac Nguen sarkazós passzát váltotta gólra.

A Ferencváros 4-0-val tudta le a párharc vilniusi felét, a jövő csütörtöki visszavágó a Groupama Arénában így már csak formalitásnak tűnik, és alighanem eldőlt, hogy ősszel egy magyar csapat a Konferencialiga főtábláján szerepel.

Európa-konferencialiga, selejtező, playoff, 1. mérkőzés: 
Zalgiris Vilnius (litván)–Ferencváros 0-4 (0-1), LFF Stadium, 2500 néző, v.: Sztojcsevszki (észak-macedón). Gólszerzők: Traoré (17., 84.), Varga (65., 11-esből), Pesics (76.). Kiállítva: Gorobsov (62., Zalgiris)

Borítókép: Négyszer ünnepeltek a ferencvárosi játékosok (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.