Zverev beismerte, tanulni akar Djokovicstól + videó

Legalább egy amerikai ott lesz a negyeddöntőben az idei US Open női versenyében. Jessica Pegula ugyanis legyőzte az ukrán Jelina Szvitolinát, a 100. Grand Slam-mérkőzését megnyerő Madison Keys az orosz Ludmilla Szamszonova ellen jutott tovább. A férfiak rangadóját Alexander Zverev nyerte a korábbi ATP-világbajnok Grigor Dimitrov ellen.

Magyar Nemzet
2023. 09. 03. 8:37
2023 US Open - Day 6
1655966366 Fotó: Clive Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alexander Zverev túl van a US Open első hetén, a karrierjét ismerve ez egyáltalán nem jelent meglepetést. A hórihorgas német 2019, 2020 és 2021 után sorrendben a negyedik New York-i szereplésén is legalább három fordulót ment. 

2023 US Open - Day 6
Zverev a harmadik és a negyedik szettben nem ismert kegyelmet    Fotó: AFP/Getty Images

Idén a korábbi ATP-világbajnok, a bolgár Grigor Dimitrov próbálta állni az útját. Ez csak egy szett erejéig sikerült, az első játszmát rövidítésben vitte el a bolgár, aztán következett egy 78 perces, rövidítéssel fűszerezett második szett, amit Zverev nyert meg. 2 óra 28 perc játékidőnél tartottak ekkor a felek, érdekes módon nem egy drámai ötszettes kerekedett a két bombázó mérkőzéséből. A szokásától eltérően Zverev elsősorban fejben kerekedett ellenfele fölé, és két 6:1-es szettel tett pontot a meccs végére. 

Majd a továbbjutása után elárulta, mennyi minden múlik a mentális felkészülésen, és ebben rengeteget lehet tanulni Novak Djokovicstól és Rafael Nadaltól. – Néha tényleg csak azon múlik, hogy mentálisan ki a legkeményebb. Van egy bizonyos Novak Djokovics és egy bizonyos Rafa Nadal, akik ezt csinálják az elmúlt húsz évben. Ezért nyertek 23 és 22 Grand Slamet. Én csak próbálok tanulni tőlük – mondta a meccs végén Zverev.

Connors rekordja nem forgott veszélyben

A német ellenfele a vörös hajú olasz, Jannik Sinner lesz a következő körben. Sinner a nála 16 évvel idősebb svájci legendát, Stan Wawrinkát győzte le négy szettben, aztán szerényen értékelt. – Nem hiszem, hogy a legjobb szinten játszottam, de azt hiszem, ma jobban kezeltem a kulcsfontosságú pillanatokat, mint Wawrinka – mondta az olasz, aki a torontói ATP 1000-es mesterversenyen elért sikere után jelentős önbizalommal várta a US Opent. – Valóban más szinten van az önbizalmam. Nagyon boldog vagyok, hogy újra ott lehetek a Grand Slam-verseny második hetében, ez sokat jelent nekem – mesélte a boldog olasz. 

Wawrinka nem tudta megdönteni Jimmy Connors rekordját, aki 39 évesen a US Open döntőjéig menetelt, a svájcinak idén a harmadik forduló jelentette a végállomást, egyebek mellett az 58 ki nem kényszerített hibája miatt.

A címvédő Carlos Alcaraz először veszített szettet a tornán. A brit Dan Evans elvitte a harmadik játszmát, de a negyedikben visszaállt a rend. Alcaraz a következő körben az alighanem az élete formájában teniszező 22 éves olasz Matteo Arnaldi ellen folytathatja a szereplését. A fiatal olasznak az idei US Open a harmadik Grand Slam-versenye, és máris ott van a nyolcaddöntőben. Az olasz tenisz folyamatosan termeli a tehetségeket: Berrettini, Musetti, Sinner, Arnaldi. Ez is megér egy misét.

A százados a honfitársa ellen folytatja

A nőknél Madison Keys a 100. sikerét ünnepelte Grand Slam-versenyen. A kárvallott az orosz Ljudmilla Szamszonova volt. – Sok-sok évvel ezelőtt itt nyertem meg az első mérkőzésemet Grand Slam-tornán, nagyszerű érzés, hogy ez a mostani is ezen a pályán született meg – értékelt boldogan Keys. A 2017-es döntős a következő fordulóban honfitársa, az ukrán Jelina Szvitolina ellen győztes Jessica Pegula ellen lép majd pályára, azaz mindenképpen lesz amerikai versenyző a negyeddöntőben. Az amerikai–ukrán partit a helyszínen látta egy francia versenyző, de ezen már nem is csodálkozunk. A teniszvilág aktuális álompárját Szvitolina és férje, Gael Monfils alkotja. Az előző körben az ukrán a saját mérkőzésén, döntő szettben érdeklődött a vezető bírónál, hogy elkezdődött-e már a férje találkozója. Most nem voltak ilyen látványos szeretetmegnyilvánulások, talán azért sem, mert Monfils már nincsen versenyben.

US Open, harmadik forduló, érdekesebb eredmények, férfiak: Alcaraz (spanyol, 1.)–Evans (brit, 26.) 6:2, 6:3, 4:6, 6:3, Arnaldi (olasz)–Norrie (brit, 16.) 6:3, 6:4, 6:3, Rubljov (orosz, 8.)–Rinderknech (francia) 3:6, 6:3, 6:1, 7:5, Sinner (olasz, 6.)–Wawrinka (svájci) 6:3, 2:6, 6:4, 6:2, De Minaur (ausztrál, 13.)–Jarry (chilei, 23.) 6:1, 6:3, 6:2, Zverev (német, 12.)–Dimitrov (bolgár, 19.) 6:7, 7:6, 6:1, 6:1.

Nők: Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Burel (francia) 6:1, 6:1, Kaszatkina (orosz, 13.)–Minnen (belga) 6:3, 6:4, Keys (amerikai, 17.)–Szamszonova (orosz, 14.) 5:7, 6:2, 6:2, Pegula (amerikai, 3.)–Szvitolina (ukrán, 26.) 6:4, 4:6, 6:2, Cseng Csin-ven (kínai, 23.)–Bronzetti (olasz) 6:3, 4:6, 6:4, Dzsabur (tunéziai, 5.)–Bouzková (cseh, 31.) 5:7, 7:6, 6:3.

Borítókép: Zverev meglepő nyilatkozatot tett a győzelme után (Forrás: Twitter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.