Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Megjegyzést tett Hamiltonra, majdnem ráment a háromszoros bajnok gatyája

Nelson Piquet súlyos árat fizethetett volna érte, hogy egy interjúban olyan szavakkal írta le Lewis Hamiltont, amelyeket rasszistának minősítettek. A Formula–1 háromszoros világbajnoka végül megússza a büntetést, egy brazil bíróság felmentette a vádak alól.

2023. 10. 15. 11:03
Piquet, Nelson
Budapest, 2015. július 23. Nelson Piquet háromszoros világbajnok brazil autóversenyzõ az M4 Sport csatorna Boxutca Magazin címû mûsorának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. július 23-án. MTI Fotó: Marjai János Fotó: Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nelson Piquet tavaly egy 2021-es interjúja miatt került a figyelem középpontjába, nem jó értelemben. Az egykori Formula–1-es versenyzőt ugyanis rasszistának könyvelték el, mivel „neguinho”-nak nevezte Lewis Hamiltont (Mercedes). Piquet hiába kért azonnal bocsánatot és védekezett azzal, hogy félreértelmezték a mondanivalóját, mert szerinte a kifejezés nem egy személy bőrszínére utal, hanem általánosságban fickót jelent, így bárkire használható, mégsem kegyelmeztek neki.

Egyrészt maga Hamilton és társai, valamint a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is kifejezte nemtetszését, aztán pedig a háromszoros világbajnokot ki is tiltották a paddockból – így azt sem láthatta testközelből, hogy lánya, Kelly párja, (Red Bull) harmadszor is világbajnok lett.

És ha ez nem lett volna elég, egy brazil jogvédő csoport beperelte Piquet-t, a vád gyűlöletbeszéd volt, és a bíróság első fokon ötmillió brazil reál (több mint 360 millió forint) büntetést szabott ki a háromszoros vb-győztesre. A fellebbezés után viszont már Piquet-nek adtak igazat, így nem kell egy vagyont fizetnie a félreértelmezhető szóhasználata miatt.

Borítókép: Nelson Piquet 2015-ben (Fotó: MTI/Marjai János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.