A Manchester United az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a BL-ben

Ma folytatódik a Bajnokok Ligája csoportkörének az 5. fordulója. A szerdai játéknapon két csapat, a Napoli és az Arsenal reménykedhet abban, hogy csatlakozhat azokhoz a klubokhoz, amelyek már korábban kiharcolták maguknak a továbbjutást jelentő pozíciót. Akad két olyan négyes, amelyben egy kiemelkedő együttes mögött még ádáz csata várható.

2023. 11. 29. 4:45
null
Manchester United's Portuguese midfielder #08 Bruno Fernandes and Manchester United's Argentinian midfielder #17 Alejandro Garnacho react after the UEFA Champions League Group A football match between FC Copenhagen and Manchester United FC in Copenhagen, Denmark on November 8, 2023. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az biztos, hogy a Galatasaray és a Manchester United szurkolói ma este nagyon szurkolnak a Bayern Münchennek. A bajorok már nemcsak továbbjutottak, hanem meg is nyerték az A csoportot, a mögötte álló három csapatnak viszont még minden egyes pontra szüksége van, és nem mindegy, hogy miként alakulnak az eredményei. Most például a Bayern azt a Köbenhavnt fogadja, amely minimális lépéselőnyben van a vetélytársaival szemben, ám ha a papírforma szerint a németek nyernek, a török és az angol csapat egyike megelőzheti a dánokat.

A Napolinak bravúrra és szerencsére is szüksége lenne. Fotó: Controluce via AFP

A Unitednek az utolsó helyről kellene bravúrosan hajráznia, egy másik angol együttes, az Arsenal ennél jóval közelebb áll a célja eléréséhez a B jelű négyesben. A Premier League-ben élen álló londoniak a Lens-t látják vendégül, és egy pont is elég nekik a kieséses szakaszba kerüléshez. Sőt, ha az Európa-liga címvédője, a Sevilla legyőzi a PSV-t, akkor az Arsenal vereséggel is révbe érne. A spanyoloknak nagy szükségük van a három pontra, csakis így marad reális esélyük elérni a második vagy a harmadik helyet.

 

Ma este akár a Napoli is ünnepelhet, ám ennek nem túl nagy a valószínűsége. Az olaszok ugyanis a sorozat legeredményesebb csapatához, a Real Madridhoz utaznak, amely továbbjutott, egy döntetlennel a csoportelsőséget is megszerezheti. Ugyanakkor a nápolyiaknak adott esetben a pontszerzés is elég lehet, ehhez az kell, hogy csapata (őt a BL-be nem nevezték az ősszel), az Union Berlin a Braga otthonában begyűjtse második pontját a mostani kiírásban. Ha a berliniek megszakítanák 15 meccses nyeretlenségi sorozatukat, akkor a Real mellett a Napoli jut tovább. A D csoportban már minden lényegi kérdés eldőlt, a Salzburg és a Benfica még harcolhat a harmadik helyért.

BL, csoportkör, 5. forduló, szerda

A csoport

Galatasaray (török)–Manchester United (angol) 18.45 (tv: M4 Sport), Bayern München (német)–Köbenhavn (dán) 21.00 (Sport 2)

az állás: 1. (és továbbjutott) Bayern München 12 pont, 2. Köbenhavn 4 (7-8), 3. Galatasaray 4 (7-9), 4. Manchester United 3

B csoport

Sevilla (spanyol)–PSV (holland) 18.45 (Sport 2), Arsenal (angol)–Lens (francia) 21.00 (AMC Micro)

az állás: 1. Arsenal 9 pont, 2. Lens 5 (4-4), 3. PSV 5 (4-7), 4. Sevilla 2

C csoport

Real Madrid (spanyol)–Napoli (olasz) 21.00 (Sport1), Braga (portugál)–Union Berlin (német) 21.00

az állás: 1. (és továbbjutott) Real Madrid 12 pont, 2. Napoli 7, 3. Braga 3, 4. Union Berlin 1

D csoport

Benfica (portugál)–Internazionale (olasz) 21.00, Real Sociedad (spanyol)–Salzburg (osztrák) 21.00

az állás: 1. (és továbbjutott) Real Sociedad 10 pont (7-2), 2. (és továbbjutott) Internazionale 10 (5-2), 3. Salzburg 3, 4. Benfica 0.

Borítókép: Ha meg akarja menteni az idényét, talpra kell állnia a Manchester Unitednek (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.