Schäfer András visszatért, a nagy napját már Raúl is figyelhette a Bundesligában

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Schäfer András makacs sérülését maga mögött hagyva, május óta először volt kerettag az Union Berlin csapatában, amely a Bundesliga 12. fordulójában hazai pályán ikszelt az Augsburggal. Schäfer a 67. percben csreeként pályára is lépett, játékát pedig a Real Madrid legendája, Raúl is figyelhette, ő ugyanis az egyik edzőjelölt.

2023. 11. 25. 17:33
SCHÄFER András; ORBÁN, Willi
Lipcse, 2022. szeptember 23. Schäfer András (b) és Willi Orbán a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország - Magyarország mérkõzésen a lipcsei Red Bull Arénában 2022. szeptember 23-án. A magyar válogatott 1-0-ra gyõzött. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kálváriája – remélhetőleg – véget ért. A 22-szeres válogatott magyar középpályás tavaly januárban igazolt az Union Berlin csapatába, ám érkezése óta folyamatosan sérülések nehezítették a dolgát, legutóbb júniusban műtötték meg a jobb sajkacsontjában kialakult fáradásos törés miatt. Ezért ebben a szezonban eddig nem is játszott, a rehabilitációját végezte, s november elején tett közzé hírt arról először, hogy már újra labdás edzéseket végezhet.

SCHÄFER András
Schäfer András már eldobhatta a manókat, újra pályára lépett a Bundesligában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Most pedig eljött a nagy visszatérés napja. Schäfer május óta először volt kerettag az Unionban az Augsburg elleni bajnokin, amelynek a 67. percében csereként pályára is küldték őt, tehát a hosszabbítással együtt mintegy félórát futballozott. Ennyi kihagyás után elsőre nem is rossz. Más kérdés, hogy amikor pályára lépett, már „égett a ház”, az Augsburg a 39. percben tizenegyesből szerzett vezetést, amire az Union a második félidő elején – ugyancsak tizenegyesből – nem tudott válaszolni, Knoche kihagyta a büntetőt. A hajrában csak kicsikart egy pontot az Union, a 88. percben Volland mentette 1-1-re a meccset.

Már a Real Madrid legendája, Raúl is figyelte Schäfer Andrásékat?

Az Union Berlin szenved a jelenlegi idényben, 12 forduló alatt kilencszer kikapott, s a most megszerzett ponttal sem mozdult el kiesőhelyekről a Bundesligában. A válogatott szünet alatt le is váltották a helyi hős vezetőedzőt, Urs Fischert, aki 2018 óta összesen 224 meccsen irányította a csapatot. A szurkolók egy nagy molinóval búcsúztak a svájci kedvenctől és segítőjétől a meccs előtt.

Az Union Berlin szurkolói így emlékeztek a távozó edzőjükre. Fotó: Kicker

Közben pedig már szárnyra kapott a hír, hogy ki veheti át Fischer helyét véglegesen (az Augsburg ellen irányító Marco Grote csak átmeneti megoldás). Az egyik nagy jelölt pedig Raúl, a Real Madrid legendás csatára az Union vezetőedzői posztjára, szellőztette meg a Bild. Raúl eddig nem irányított felnőttcsapatot, jelenleg a Real második együttesét vezeti.

Jelölt még a berlini kispadra Alfred Schreuder, aki tapasztaltabb, korábban a Hoffenheimet és rövidebb ideig a holland Ajaxot is dirigálta. Rajtuk kívül még az Eintracht Frankfurtot tavaly Európa-liga-győzelemre vezető Oliver Glasner szerepel a fővárosiak kívánságlistáján.

Bármelyikük érkezik, Schäfer Andrásra már számíthatnak.

A többi magyar nem lépett pályára

Schäfer játszott egyedül a magyarok közül a Bundesligában ebben a fordulóban. sérülés miatt továbbra sem állt a Freiburg rendelkezésére, amely otthon végzett 1-1-re a Darmstadttal. A Lipcsében végig a kispadon ült a Wolfsburg otthonában, ahol 2-1-re kikapott a csapata. Ugyanitt ugyan megkezdte a labdás edzéseket, sérülése után még ő sem volt bevethető.

Borítókép: Schäfer András hosszú kihagyás után visszatért a pályára a Bundesligában, ami a válogatottnak is jó hír. (Fotó: MTI/Illyés Tibor) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.