Nagyszerű hír érkezett Németországból, a főszerepben Willi Orbán! + videó

Remek hír Marco Rossi és a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy Willi Orbán újra edzésbe állt a Lipcse csapatánál. Erről a német klub osztott meg egy videót. Orbán szeptemberben a magyar válogatott Csehország elleni barátságos meccsén sérült meg, ami miatt ki kellett hagynia az utolsó négy Európa-bajnoki selejtezőt. Ezek megmutatták, hogy Orbán mennyire fontos láncszem a magyar válogatottban, nagy szükség lesz rá az Eb-n.

2023. 11. 24. 18:08
UEFA EURO 2024 qualification - Serbia vs Hungary
epa10847038 Hungary's Willi Orban (R) in action against Serbia's Strahinja Pavlovic (L) during the UEFA EURO 2024 qualification match between Serbia and Hungary in Belgrade, Serbia, 07 September 2023. EPA/ANDREJ CUKIC Fotó: ANDREJ CUKIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csoda, hogy a Lipcse is örömteli hírként osztotta meg: a rehabilitációja után újra a pályán, labdával edzett. A középső védő a csehek elleni meccsen a magyar válogatottban szenvedett térdsérülést, így szeptember óta nem léphetett pályára.

UEFA EURO 2024 qualification - Serbia vs Hungary
Willi Orbán fontos tagja a magyar válogatottnak. (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

Hiányát válogatottja megsínylette: Orbánnal az első négy meccsen csak egyszer kerültünk hátrányba az Eb-selejtezőkön, és mindössze egy gólt kaptunk, ám az utolsó négy találkozón Orbán nélkül négy mérkőzésen háromszor kerültünk hátrányba, és hat gólt szedtünk be.

A válogatott korábban rendre jól záró védelme az utolsó három mérkőzésen a papíron gyengébb ellenfelekkel szemben is megingott. Litvániában 2-0-s hátrányból a döntetlen is bravúr volt, Bulgáriában egy 97. percben született öngóllal kerültük el a vereséget, Montenegró ellen pedig a két perc alatt két gólt szerző klasszisa nélkül ki is kaphattunk volna. Végül nagyobb baj nem történt, így is veretlenül lett meg a csoport első helye és az Eb-kijutás, de nagy valószínűséggel mindez nagyobb rendben lezajlott volna, ha Orbán takarít hátul.

A Lipcsének is hiányzott a csapatkapitánya, de a német klub is átvészelte az Orbán-mentes időszakot: a Bundesligában nyolc meccsen csak egyszer kapott ki, a Bajnokok Ligája csoportkörében pedig négyből háromszor nyert, a Manchester City elleni vereség Orbánnal a pályán is belefért volna.

Willi Orbán elkerülheti sorsát

Remélhetőleg ő nem jár úgy, mint a Lipcse másik magyarja, Gulácsi Péter, aki tavaly ősszel ugyancsak csapatkapitányként sérült meg, és nem kapta vissza a helyét a kezdőben, a csereszereppel pedig két választása van: megszoksz vagy megszöksz.

Orbán visszatérése a Lipcse kezdőjébe főleg a magyar válogatott jövő évi Eb-szereplése miatt kulcsfontosságú lenne, hozzá hasonló kaliberű védő ugyanis nem áll Marco Rossi rendelkezésére. A Lipcse szombaton a Wolfsburg vendége lesz a Bundesliga 12. fordulójában, de nem valószínű, hogy a magyar védő már most bevethető lesz.

Borítókép: Willi Orbán hamarosan visszatérhet a pályára (Fotó: EPA/Andrej Cukic)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.