„Még én sem fogom fel” – külföldre igazolt a válogatott kerettag futballista

Hivatalos honlapján jelentette be az NB I-ben tavaly ezüstérmes Kecskemét futballcsapata, hogy Szalai Gábor Svájcba igazolt, miután az élvonalbeli FC Lausanne kivásárolta őt a szerződéséből. A 23 éves ballábas védő a könnyeivel küszködött, amikor elbúcsúzott csapattársaitól, hiszen Kecskeméten nőtt fel, ott lett belőle válogatott kerettag is tavaly.

2024. 01. 07. 14:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Gábor tavaly nyáron kapott először meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól, és az ősszel is tagja volt a magyar válogatott keretének, de pályára még nem lépett a nemzeti csapatban. Svájcból vélhetően erre is nagyobb esélye lesz, feltéve, hogy mihamarabb beverekszi magát az FC Lausanne kezdőjébe. Ballábas belső védőként a Németországban kevés lehetőséget kapó Szalai Attila egyik alternatívája is lehetne.

– Bevallom, megkönnyeztem, de nem akartam úgy elmenni, hogy nem köszönök el mindenkitől – idézte Szalai Gábort a KTE honlapja. – Még én sem fogom fel teljesen, mi történik velem, de nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget.

A játékos kihangsúlyozta, hogy ötéves kora óta a KTE futballistája volt egy kétéves angliai kitérőt leszámítva, amit jó tapasztalatnak tartott fiatalabb korából. Megjárta a Kecskeméttel az NB III-at, az NB II-t, majd az élvonalba jutott, és onnan került be a válogatott keretébe is.

A Lausanne-Sport jelenleg a 10. helyen áll a 12 csapatos svájci bajnokságban, az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra.

Borítókép: Szalai Gábor távozik Kecskemétről, Svájcban folytatja (Fotó: KTE)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.