Nem számolgatnak, meccsről meccsre készülnek Újpesten

Azáltal, hogy vasárnap legyőzte a Fehérvárt, felszabadultabban készülhet a következő mérkőzésekre az Újpest, amely bár továbbra sincs jó pozícióban, többpontnyi előnnyel előzi meg a kieső helyen álló gárdákat. A hétvégi sikerből gólpasszal vette ki a részét a csereként beállt Csoboth Kevin, akit együttese helyzetéről, a pénteki, Puskás Akadémia elleni mérkőzésről és a közelgő válogatott időszakról is kérdeztünk.

2024. 03. 06. 21:01
CSOBOTH Kevin
Budapest, 2023. október 29. Csoboth Kevin, az Újpest FC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. október 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélen elfutó Csoboth Kevin remek passza után Peter Ambrose másodszor is a kapuba talált, ezzel eldöntve a múlt vasárnap lejátszott, 2-0-s eredménnyel végződött Újpest–Fehérvár bajnokit. Nem túlzás, létfontosságú három pontot szerzett ezzel az Újpest, amely egy héttel korábban 5-0-ra elveszítette a Ferencváros elleni derbit, majd pár nappal később, 120 percnyi küzdelem után, kiesett a Mol Magyar Kupából is, ráadásul a közvetlen riválisok győzelme miatt győzelmi kényszerbe is került a bajnokság előző fordulójának zárómeccsén.

Sokat köszönhetnek Banai Dávidnak

– Egyértelműen azt mondanám, hogy a csapat újra kompakt lett – felelte Csoboth Kevin, amikor arról kérdeztük, minek köszönhetően állt fel az együttes annak ellenére is, hogy nem mellette szóltak az előzmények. – Nem venném el a Viditől azt a támadójátékot, amivel játszott az első félidőben, nagyon nagy volt a nyomás rajtunk akkor, de hála istennek Banai Dávid egyre inkább kezd formába lendülni, és ki tudta segíteni a csapatot. Három ziccere volt a Fehérvárnak, de Dávid sokat tudott segíteni nekünk a védéseivel. Készültünk rá, hogy a második játékrészben gyors kontrákat vezetve megpróbáljunk gólokat szerezni, szerencsére ez ült is.

A győzelemnek köszönhetően az Újpest továbbra is a 10., tehát még éppen bennmaradó helyen áll, ám visszaállította a hétpontos különbséget a már vonal alatti pozíciót elfoglaló Kisvárdával szemben.

– Nem szeretnénk a számolgatással foglalkozni, meccsről meccsre készülünk. Ha a saját mérkőzéseinken jól tudunk szerepelni és eredményesek leszünk, nem kell a mögöttünk lévőkkel törődnünk – jelentette ki a lapunknak nyilatkozó Csoboth.

CSOBOTH Kevin
Fontos győzelmet ért el az Újpest a Fehérvár ellen (Fotó: Hegedüs Róbert)

Mészöly Géza új impulzust hozott

Az Újpest február 8-án jelentette be, hogy az addigi vezetőedzőt, Nebojsa Vingjevicset Mészöly Géza váltja. Az 57 esztendős szakember egy hónapja dolgozik újra Újpesten, ennek apropóján arról kérdeztük Csobothot, hogy milyen különbséget tapasztalt eddig az edzők között.

– Teljesen más karakter a két szakember. Egyetlen rossz szóval sem tudnám illetni az előző vezetőedzőnket. Voltak sikereink, miután megérkezett tavaly márciusban, az ő irányításával tettük biztossá a bennmaradást, majd az új idényt is jól kezdtük, ám utána valami megtört, a mai napig nem tudjuk, hogy mi. Ez már a múlt, utána Mészöly Géza jött hozzánk, aki nagy hatással volt a csapatra, mégis egy olyan edzőről beszélhetünk, aki Újpest-kötődésű. Miután megérkezett, érezhetően nagyobb lett az önbizalmunk, kicsit felszabadultunk, már a Diósgyőr elleni meccs megadta az alaphangot, hiszen akkor egy hosszú negatív széria zárult le. A Ferencváros elleni mérkőzés nem sikerült, utána Kecskeméten sem tudtunk jó eredményt elérni, de úgy érzem, Mészöly Géza óriási lendületet és új impulzust hozott a csapatba – mondta el a 23 éves támadó.

Mészöly Gézát egy korábbi nyilatkozata miatt egy héttel ezelőtt eltiltották, így az újpestiek a Fehérvár elleni bajnokin is a másodedzővel, Víg Péterrel a kispadon szerepeltek. Ez nem könnyű, ám nem is lehetetlen helyzet a labdarúgók számára, akik legközelebb pénteken a Puskás Akadémia vendégeként lépnek pályára az élvonalbeli bajnokság 24. fordulójának nyitómeccsén.

– A pályán a játékosok fociznak, nem az edző. A vezetőedző, esetleg valamelyik pályaedző kiadja, hogy mit játsszunk, ha azt tudjuk tartani, eredményesek leszünk. Nem jó érzés, hogy Mészöly Géza nem lehet ott velünk a kispadon, de túl leszünk rajta – mondta Csoboth Kevin.

A hétvégivel együtt még két bajnoki fordulót rendeznek, ezt követően a válogatottak megkezdik a felkészülés első szakaszát a nyári Európa-bajnokságra. A nemzeti csapatnál akár a hétszeres válogatott Csoboth Kevin is lehetőséget kaphat, hiszen ő is tagja volt az Eb-részvétel kiharcolásának. A szövetségi kapitány, március 12-én, kedden hirdeti ki keretét.

CSOBOTH Kevin;
Csoboth Kevin 2023. március 23-án debütált a magyar válogatottban (Fotó: Mónus Márton)

Még nem téma a meghívó

– Azt jelenleg nem tudom, hogy kapok-e meghívót vagy sem, mindenesetre nagy megtiszteltetés lenne, mindig nagyszerű a válogatott keretéhez tartozni. Mielőtt ez eldőlne, vár még ránk egy fontos feladat, hiszen pénteken a Puskás Akadémia vendégei leszünk. Egy olyan csapathoz megyünk, amely szeret dominálni, remek játékosokból áll és jó focit is játszik, ezzel tisztában vagyunk. Rendre jó mérkőzéseket szoktunk játszani a Puskás Akadémiával. Bizakodó vagyok, mert győztes mérkőzésből mehetünk bele a következőbe – mondta Csoboth Kevin.

A Puskás Akadémia–Újpest bajnoki mérkőzést március 8-án, pénteken 20.00-tól rendezik, az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Csoboth Kevin 2022 nyara óta az Újpest labdarúgója (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.