Hosszabbítás után ejtette ki a kupából az Újpestet a bajnoki listavezető

Gólok, kihagyott tizenegyes, hosszabbítás, majd kiállítás – szinte minden volt az Újpest és a Paks csütörtök esti Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjén, melyet végül a Paks nyert meg Könyves Norbert 110. percben szerzett találatával 2-1-re. Ezzel kialakult a negyeddöntő mezőnye a hazai kupasorozatban.

2024. 02. 29. 21:40
null
Fotó: Photoreti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt követően, hogy vasárnap 5-0-s vereséget szenvedett a Ferencvárostól, csütörtökön újabb csapás érte az Újpestet, a vezetőedző, Mészöly Géza ugyanis egy plusz két hónapos eltiltást kapott a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett „rasszista tartalmú” nyilatkozatáért. Mint megírtuk, a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a tréner három hónapos büntetéséből csak az elsőt kell letöltenie, mert a fegyelmi bizottság fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását, amely csak akkor lép érvénybe, ha a szakember újabb fegyelmi vétséget követ el. A hírre természetesen még délután reagált a Újpest FC is, amely elfogadhatatlannak tartja az ítéletet, ám ennek ellenére Mészöly már a csütörtöki, Paks elleni kupameccsen sem ülhetett le a kispadra, a helyét Víg Péter másodedző foglalta el.

 

Tovább mélyült az Újpest válsága

Ilyen előzmények után vágott neki 19 órai kezdettel a Mol Magyar Kupa-nyolcaddöntő utolsó mérkőzésének az Újpest és a Paks a Szusza Ferenc Stadionban, ahol a pár nappal korábbi derbin látható szurkolósereg már csak szép emlék lehetett – igencsak foghíjasak maradtak a lelátók, mindössze 2300-an jöttek össze, igaz, a táborok így is kitettek magukért.

Az 5. percben Hahn János fejelhetett volna, ám Branko Pauljevics tisztázni tudott előle. Öttel később egy szöglet után Kinyik Ákos próbálkozott fejjel, ám a labda elkerülte a kaput. Hamarosan az Újpestnek is volt egy kaput el nem talált lövése, mindez azonban már nem számított a 21. percben, amikor megszerezte a vezetést a Paks. Skribek Alen és Hahn János összjátéka eredményezte a találatot, Sribek volt a gólszerző, miután 11 méterről, jobbal a bal alsóba lőtt.

Előnye birtokában is inkább a Paks volt kezdeményezőbb, a 36. percben például egy szép támadás végén Hahn János tekert kevéssel fölé, újabb gól azonban sem akkor, sem később nem esett már, így a szünetben 1-0-ra vezetett a Paks Újpesten.

 

Kritikus pillanatban büntetőt hibázott a Paks

A fordulás után azonnal visszatértek az újpesti remények, Ognjen Radosevics remek találatával a 47. percben egyenlített a házigazda (1-1). Az 55. percben, egy szöglet után kevésen múlt az újabb gól, ám Keita ekkor a kapu fölé fejelt. A mérkőzés ezen szakaszában érezhetően erőre kapott az Újpest, de a Paks sem adta fel, a 62. percben például Mezei Szabolcs lövésénél kellett nagyot mentenie a budapestiek kapuját védő Banai Dávidnak. Később, a 72. percben egy kipattanót Radosevics lőtt közelről csúnyán mellé, a 82-ben pedig Mezei lőtt fölé kevéssel egy szabadrúgást. Kettővel a vége előtt Hahn hagyott ki ordító helyzetet.

Amikor már úgy tűnt, hogy biztosan ráadás következik, Radosevics szabálytalankodott a büntetőterületen belül, Bognár Tamás pedig hosszas videóbírózás után büntetőt ítélt a Paks javára. A paksiak nem éltek az eséllyel, így kétszer 15 perc hosszabbítás következett.

Az első extra félidő semmin nem változtatott, ellenben a második: a 110. percben Könyves Norbert kapott remek labdát Böde Dánieltől, s lőtte is a kapuba azt, 2-1-es vezetéshez juttatva a Paksot. Pár perccel később Könyvest kiállította a játékvezető, de ez már nem befolyásolta a meccset – győzött, így ott van a legjobb nyolc között a Paks, míg az Újpest kiesett.

 

Teljes a negyeddöntő mezőnye

A DVTK keddi, a Vasas, az MTK Budapest, a Kecskemét, a Kisvárda, a Ferencváros szerdai, majd a Nyíregyháza és a Paks csütörtöki továbbjutásával kialakult a Mol Magyar Kupa negyeddöntőjének mezőnye. A következő forduló játéknapja április 3., szerda. Az Újpest–Paks mérkőzés után az M4 Sport stúdiójában kisorsolták a párosításokat is: NyíregyházaKecskemét, DVTK–Ferencváros,  Kisvárda–MTK, Vasas–Paks.

Borítókép: Az Újpest és a Paks találkozóján sem született döntés 90 perc alatt. (Fotó: Facebook/PAKSI FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.