Gulácsi és Orbán gólparádé után jöhet a válogatottba + videó

Péntek este az RB Leipzig magabiztos, 5-1-es győzelmet aratott a Köln ellen a Bundesliga 26. fordulójának nyitómeccsén. Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót, de ezúttal nem a lipcsei magyarok voltak a főszereplők. Xavi Simons újra parádézott, Luis Openda öt percen belül szerzett két gólt. Gulácsi és Orbán csapata megelőzte a Dortmundot, de a sárga-feketék még visszaelőzhetnek a fordulóban.

2024. 03. 16. 7:31
Gulácsi Péter Willi Orbán és a többiek RB Leipzig Bundesliga
Fotó: X/RB Leipzig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és is hosszú hónapokat hagyott ki az idényben sérülés miatt, de márciusra helyre állt a rend Lipcsében: mindketten újra alapemberek. Az RB Leipzig kölni fellépése során is végig a pályán volt a két magyar játékos, igaz, ezúttal nem Gulácsi és nem is Orbán volt a főszereplő, hanem a lipcsei támadósor parádézott.

Luis Openda RB Leipzig
( Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa)
Gulácsi és Orbán csapattársai közül Openda tudott duplázni a Köln elleni fölényes siker során (Fotó: X/RB Leipzig)

Az első félidőben még tartotta magát az osztályozós helyen álló Köln, Xavi Simons góljára az örmény Adamjan válaszolt. A második játékrészben viszont egyre-másra jöttek a lipcsei találatok: Openda öt percen belül duplázott, majd Haidara és Poulsen is bevette a hazaiak kapuját.

– Ha nem kaptunk volna gólt, akkor maradéktalanul boldog lennék – mondta a lipcseiek vezetőedzője, Marco Rose a mérkőzés után. – Összességében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk idegenben. Főként a második félidőben nagy nyomás alatt tartottuk az ellenfelet és szép nagy gólokat szereztünk.

Az RB Leipzig átmenetileg feljött a biztos Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre (49 pont), de a Borussia Dortmund (47) visszaelőzheti Gulácsi és Orbán csapatát, ha vasárnap nyer az Eintracht Frankfurt ellen.

Gulácsi Péter visszatér a válogatott kapujába

Gulácsi és Orbán a fölényes győzelemnek köszönhetően jó hangulatban térhet vissza a magyar válogatottba, ott azonban eltérő szerepük lehet.

Willi Orbán szinte biztosan újra elfoglalja a helyét a védelem tengelyében, miután a legutóbbi négy találkozót sérülése miatt kihagyta.

Gulácsi Péter viszont a válogatottban is úgy járt, mint a klubjában: helyettese olyan erős teljesítményt nyújtott, hogy megkérdőjeleződött Gulácsi helye a kezdőcsapatban. A magyar kapus azt Janis Blaswichhal szemben Lipcsében már visszaszerezte, a válogatott viszont már csak négy meccset játszik az Európa-bajnokságig, ezek közül kettőt, Törökország és Koszovó ellen márciusban.

korábban is azonos szintre helyezte Gulácsit és Dibusz Dénest, s most, hogy előbbi felépült, újra kijelentette, hogy mindketten lehetőséget kapnak a felkészülési meccseken. Azaz Gulácsi 2022 szeptembere, másfél év után újra a válogatott kapujában állhat a törökök vagy a koszovóiak ellen.

A magyar szövetségi kapitány ugyanakkor azt is hozzátette: az Európa-bajnokságon nem lesz cserélgetés, a nyári németországi tornának világosan kijelölt első számú kapussal vág neki a nemzeti csapat.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Borítókép: Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársaival együtt kiütéses győzelmet ünnepelhetett (Fotó: X/RB Leipzig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.