A szurkolók vetettek véget a meccsnek, bajnok a Bayer Leverkusen!

A Bayer Leverkusen simán nyert a Werder Bremen ellen a Bundesliga 29. fordulójában, ezzel matematikailag is eldőlt a bajnoki cím sorsa. Az idényben még mindig veretlen Bayer Leverkusen a története első aranyérmét szerezte a német élvonalban, Xabi Alonso csapata megszakította a Bayern München elképesztő győzelmi sorozatát.

2024. 04. 14. 19:20
Bayer Leverkusen's German midfielder #10 Florian Wirtz (C) celebrates scoring the 3-0 goal with his team-mates Bayer Leverkusen's Swiss midfielder #34 Granit Xhaka (R) and Bayer Leverkusen's Ecuadorian defender #03 Piero Hincapie during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen v Werder Bremen in Leverkusen, western Germany, on April 14, 2024. (Photo by INA FASSBENDER / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Florian Wirtz klasszikus mesterhármassal biztosította be a Bayer Leverkusen bajnoki címét Fotó: AFP/Ina Fassbender
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha van olyan csapat, amelyiknek nagy előnyre volt szüksége a múltja alapján, az a Bayer Leverkusen. Bár a gyógyszergyáriak néhány kivételes esettől eltekintve hosszú évtizedek óta a Bundesliga dobogóesélyesei közé tartoznak, bajnoki címet korábban még soha sem ünnepelhettek. 1997-ben az utolsó előtti, 2000-ben az utolsó fordulót is még éllovasként kezdte el a Leverkusen. 2002-ben, az ezüsttripla (bajnoki második hely mellett elveszített Bajnokok Ligája- és Német Kupa-döntő) évében pedig csak azért nem vezetett a csapat az utolsó forduló előtt, mert előtte három meccs alatt csak egy pontot szedett össze. A 2023/24-es idényben viszont a spanyol vezetőedző, Xabi Alonso irányításával hengerel a Bayer Leverkusen, egyetlen tétmeccset sem veszített el, és a 29. fordulóban, a Werder Bremen ellen már a történelmi bajnoki cím bebiztosításáért lépett pályára.

Bayer Leverkusen's Nigerian forward #22 Victor Boniface scores the opening goal from the penaty spot during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen v Werder Bremen in Leverkusen, western Germany, on April 14, 2024. (Photo by INA FASSBENDER / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Boniface büntetője után már nem volt kérdéses a Leverkusen bajnoki címe. Fotó: AFP/Ina Fassbender

 

Lisztes Krisztián bombája is rossz emlék

2002 tavaszán éppen a Werder Bremen jelentette az egyik akadályt a bajnoki hajrában, a brémaiak akkor Lisztes Krisztián bombagóljának is köszönhetően nyertek Leverkusenben.

Tegyük hozzá, az akkori Werder sokkal erősebb csapat volt, mint a mostani.

A Leverkusen szinte egykapuzott a meccsen, a vezetést pedig Victor Boniface büntetőjével szerezte meg. A második félidőben Granit Xhaka duplázta meg a Bayer előnyét, ezt követően, az utolsó fél órában lényegében már a bajnoki címet ünnepelték a szurkolók.

 

Wirtz klasszikus mesterhármasa után a szurkolók vetettek véget a meccsnek

S tehették ezt nyugodtan, Florian Wirtz bombájával tovább nyílt az olló a két csapat között.

Wirtz második gólja után a szurkolók már berohantak a pályára, a játékosok parancsolták vissza a drukkereket a lelátóra, hogy bírják még ki a lefújásig hátralévő néhány percet.

Nem bírták ki, és erről leginkább Wirtz tehetett, aki a kilencvenedik percben teljessé tette a klasszikus mesterhármasát. A játékvezető belátta, hogy itt már nincs értelme a folytatásnak, senki sem parancsolta ki még egyszer a szurkolókat, a pályán voltak akkor is, amikor letelt a kilencven perc, és felharsant a hármas sípszó.

A Leverkusen nagyon magabiztos, 5-0-s győzelemmel biztosította be a bajnoki címet, és ekkor már rohanhatott minden piros-fekete rajongó a gyepszőnyegre.

 

A Leverkusen megszakította a Bayern München sorozatát

A Bundesliga az elmúlt tizenegy évben kivétel nélkül a Bayern München bajnoki címével ért véget. Ezt az elképesztő szériát zárta le a Bayer Leverkusen a története első Bundesliga-aranyérmével.

A sikerkovács, Xabi Alonso pedig a Liverpool és a Bayern csábítása ellenére marad, jövőre már a Bajnokok Ligájában is tovább írná leverkuseni sikertörténetét.

Persze van még feladata idén is a Leverkusennek: a másodosztályú Kaiserslautern elleni Német Kupa-döntőben kötelező feladat a hazai duplázás bebiztosítása, az Európa-ligában is áll még a csapat, s a bajnokságban sem szeretne leereszteni, hiszen az még soha nem fordult elő a Bundesligában, hogy bármelyik csapat veretlenül nyerte meg a bajnoki salátástálat.

Bundesliga, 29. forduló

péntek:
Augsburg–Union Berlin 2-0 (0-0)

szombat:
Bayern München–1. FC Köln 2-0 (0-0)
RB Leipzig–VfL Wolfsburg 3-0 (1-0)
FSV Mainz 05–Hoffenheim 4-1 (0-1)
Borussia Mönchengladbach–Borussia Dortmund 1-2 (1-2)
VfL Bochum–Heidenheim 1-1 (0-0)
VfB Stuttgart–Eintracht Frankfurt 3-0 (3-0)

vasárnap:
Darmstadt 98–SC Freiburg 0-1 (0-1)
Bayer Leverkusen–Werder Bremen 5-0 (1-0)

Az élcsoport:
1. Leverkusen 79 pont (már bajnok)
2. Bayern 63
3. Stuttgart 63

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.