Lelkészekhez fordult az aranylabdás futballsztár élete tragédiája miatt

Egy időben a „mélyen vallásos” szinte állandó adalék volt a brazil futballsztár, Kaká neve előtt a róla írt cikkekben, hiszen az AC Milan 2007-es aranylabdása mindig is szívesen beszélt az Istenbe vetett hitéről. Emiatt is keltett megdöbbenést, hogy 2015-ben elvált a feleségétől, ami ellentmondott a keresztény tanításoknak. Kaká most kilenc évig tartó csendet megtörve vallott a válása feldolgozásáról.

2024. 04. 16. 11:23
KO_23075
Kaká 2009-ben Budapesten lépett pályára az AC Milan mezében a Magyar Ligaválogatott ellen. Fotó: Korponai Tamás/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt a korszak rászabadult a futballvilágra, Kaká volt az egyik legnagyobb futballsztár, 2007-ben ő érdemelte ki az Aranylabdát, amit azután tíz éven csak az említett duó tudott megszerezni. A brazil válogatottal 2002-ben világbajnok, az AC Milan színeiben 2007-ben Bajnokok Ligája-győztes klasszis a pályán bemutatott elegáns mozdulatai mellett a vallásossága miatt is széles körben ismert volt a karrierje csúcsán.

Kaká NF
Kaká pályafutását is meghatározta a vallásossága (Fotó: Mediaworks)

Kaká 2015-ben már az Egyesült Államokban levezetett, az Orlando Cityben játszott, amikor a felesége, egyben gyerekkori szerelme, két gyermekének az édesanyja válni akart. Kaká és Caroline Celico még abban az évben be is jelentették a 2005-ben kötött házasságuk felbontását. A nő azzal indokolta a döntését, hogy Kaká „túl jó volt hozzá”, mindenük megvolt, mégsem volt boldog.

A brazil futballista sokáig nem beszélt a történtekről, most azonban kilenc év után megtörte a csendet, derült ki a Daily Mail cikkéből, amelyben újra a vallásossága került az előtérbe.

Kaká nehezen dolgozta fel, hogy szembement a Bibliával

– 2015-ben házasok voltunk, amikor a feleségem azt mondta, hogy ő nem akar házas lenni többé, és vissza akart menni Brazíliába – elevenítette fel Kaká. – Mindent megtettem, hogy a válást el tudjuk kerülni, mert ez ellentmond a kereszténységnek. Utána egy évig magányos maradtam, próbáltam hozzászokni a helyzethez, és elfogadni azt keresztény emberként. Lelkipásztorokkal beszélgettem, mert a Biblia azt tanítja, hogy ne válj el, én meg ott voltam elváltan.

Kaká végül 2017-ben fejezte be a pályafutását, és abban az évben kezdett el randizni mostani párjával, a brazil modellel, Carolina Diasszal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.