Lisztes visszatért a Fradiba, rögtön vitatott jelenet főszereplője volt

Drámai végjátékot hozott a Zalaegerszeg és a Ferencváros mérkőzése a labdarúgó NB I-ben. A sima első félidő után a ZTE felállt kétgólos hátrányból, de a 97. percben Lisztes Krisztián beadása után Ben Romdan megszerezte a győztes gólt az FTC-nek. A Fradi előnye már tizennégy pont, jövő héten, a Kisvárda ellen akár már a bajnoki címet ünnepelhetik a zöld-fehérek.

2024. 04. 14. 18:49
20240414 Zalaegerszeg
Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga ZTE FTC Ferencváros 1.gól FTC
Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport
Traoré
Traoré góljával hamar vezetett, mégsem nyert a Ferencváros a ZTE ellen Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben semmi nem utalt arra, hogy izgalmas lesz a Zalaegerszeg és a Ferencváros meccsének hajrája. Az FTC simán, 2-0-ra vezetett, Adama Traoré és Kenan Kodro szerzett gólt, utóbbi az elsőt a Ferencváros mezében. A második félidőben több mint két hónap kihagyás után visszatért a pályára Lisztes Krisztián is, még szintén 2-0-s előnynél.

20240414 Zalaegerszeg
Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga ZTE FTC Ferencváros 2. gól FTC
Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport
Kenan Kodro
Kenan Kodro először ünnepelhette a saját gólját a Fradi mezében. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A ZTE azonban jól hajrázott a meccsbe kissé belekényelmesedő zöld-fehérek ellen: a csereként beállt Kiss Bence két gólpasszt adott, Antonio Mance duplájával pedig kiegyenlített a hazai csapat.

 

Lisztes Krisztián szabálytalanság áldozata volt?

Mance második gólját hosszú időn keresztül nézte vissza a VAR-monitornál Erdős József játékvezető, ugyanis a ZTE a szabálytalanság határát súrolva szerzett labdát, Lisztes Krisztián került a földre. Alapos tanulmányozás után a bíró úgy döntött, nem veszi el a zalaiak egyenlítő gólját.

A hosszú vizsgálat miatt még a 97. percben is tartott a mérkőzés, amikor Lisztes beadása után Varga Barnabás fejesét még védte Dombó, de a kipattanóból Ben Romdan az üres kapuba passzolt.

Ezúttal a hazaiak reklamálták, hogy szabálytalanul szerzett labdát az akció elején az ellenfél, de hiába.

 

Mikor lehet bajnok a Ferencváros?

Drámai győzelmével az FTC tizennégy pontra növelte előnyét, azaz a következő fordulóban már matematikailag is eldöntheti az aranyérem sorsát, ha hazai pályán nyer a kieső helyen álló Kisvárda ellen.

NB I, 28. forduló

szombat:
Kisvárda–Újpest 4-1 (3-1), Várkerti Stadion, 2450 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Navrátil (8.), Mesanovic (17.), Matic (39.), Makowski (54.), ill. Ljujics (30. – 11-esből)
Debrecen–Kecskemét 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 5244 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Dzsudzsák (69. – 11-esből)
Paks–Fehérvár 1-2 (0-1), Paksi FC Stadion, 3511 néző, jv.: Bogár. Gólszerzők: Balogh B. (84.), ill. Karamoko (23., 54.). Kiállítva: Csongvai (46., Fehérvár)

vasárnap:
MTK–Diósgyőr 1-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3739 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Bognár (31.), ill. Pernambuco (85.)
Zalaegerszeg–Ferencváros 2-3 (0-2), ZTE Aréna, 9068 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Mance (73., 88.), ill. Traoré (14.), Kodro (25.), Ben Romdan (97.)
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 0-4 (0-3), Mezőkövesd Városi Stadion, jv.: Káprály. Gólszerzők: Levi (28.), Puljic (41., 61.), Ormonde-Ottewill (44.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.