Megérintette „testvére” távozása a Fradi csatárát, aki boldog, hogy eredményesen tért vissza

Kétszer is megsérült a jelenlegi idényben a Ferencváros csatára, Adama Traoré, aki november óta húsvétvasárnap lépett először a pályára, a következő héten pedig már győztes gólt szerzett. Vele beszélgettünk az elmúlt hónapok történéseiről, barátja távozásáról és a hátralévő találkozók céljairól.

2024. 04. 12. 5:06
Adama Traoré újra nagy hasznára lehet a Ferencvárosnak, ha visszanyeri régi formáját. Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz időszakot zárt le a közelmúltban Adama Traoré. A Ferencváros támadója gólerősen kezdte az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság aktuális idényét, ám megsérült, de novemberben visszatérhetett a pályára. Még annak a hónapnak a végén, a Csukaricski vendégeként lejátszott Európa-konferencialiga csoportmeccsen újabb, a korábbinál súlyosabb sérülés törte ketté a mali csatár szezonját. Traoré öt hónappal később, március 31-én játszhatott újra, csereként 13 perc jutott neki. A következő alkalommal, április 7-én, a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú, Paks elleni meccsen már 18, ez pedig elég is volt neki arra, hogy győztes gólt szerezzen.

A labda a kapuban: Adama Traoré a Paks elleni góllal zárta le nehéz időszakát. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

 

Különleges pillanat volt

– Egy idényen belül két sérülés nagyon komplikált helyzet egy futballista számára. Már visszatértem, ami jó, de most meg kell találnunk a ritmust a lábakban. Fizikailag és lelkileg is sokkal jobban érzem magam, szóval ez jó – kezdte a lapunk kérdésére válaszoló 28 éves játékos, aki 2022 nyara óta erősíti a Ferencvárost. – A Paks elleni gól nagyon fontos volt nekem és a csapat számára is. A második helyezett ellen nyerni nagy lépés a céljaink felé, mind a bajnokság, mind az új idény európai kupaszereplése szempontjából. Az egy nagyon különleges pillanat volt a hosszú sérülés utáni önbizalmam szempontjából is. Boldog voltam, hogy visszatérhettem, velem örült a családom és a szurkolótáborunk is, akik mindig támogattak a nehéz és boldog időkben is.

Az előző – első magyarországi – szezonjában összesen 18 alkalommal eredményes Traoré nehezen élte meg a hosszú kényszerpihenőt és azt, hogy emiatt lemaradt az Afrikai Nemzetek Kupájáról, valamint a Fradi Európa-konferencialiga mérkőzéseiről is, ám elmondta, hogy hívő emberként elfogadta Isten akaratát.

– A családom, a klub (különösen az egészségügyi stáb), a csapattársaim és a szurkolók támogatásának köszönhetően felemeltem a fejem, és dolgoztam, ennek köszönhetően visszatérhettem – mondta ezzel kapcsolatban Traoré.

 

Testvérre lelt a Ferencvárosnál

A visszatérés és a Paks elleni találat miatt érzett öröm mellett a közelmúltban némi keserűség is vegyült Traoré mindennapjaiba, nemrég ugyanis eligazolt a Ferencvárostól jó barátja, Tokmac Nguen.

– Tokmac a testvérem lett a Fradinál. Az első Budapesten töltött napjaim óta ő vigyázott rám, és sokat segített a beilleszkedésemben, idővel nagyon erős kötelék alakult ki közöttünk – árulta el Adama Traoré. – Szinte mindig együtt voltunk, együtt jártunk az edzésekre is, ő egy szuper kedves srác. A távozása engem személyesen is megérintett, ám a futball már csak ilyen, néha váltani kell. Sok sikert kívánok neki a jövőben.

 

A bajnokságot az utolsó meccsig játsszák

A Ferencváros a Paks vasárnapi és a Diósgyőr szerdai legyőzésével remek helyzetbe hozta magát, hat fordulóval a bajnokság vége előtt 11 pontra növelte fórját a paksi együttes előtt. Tekintve, hogy a hátralévő meccseken már csak 18 pont gyűjthető, ez szinte behozhatatlan előny, főként, ha figyelembe vesszük, hogy a Fradi még nem veszített bajnokit 2024 tavaszán.

– A célunk továbbra is ugyanaz: szeretnénk megnyerni a bajnokságot, majd a nyáron megkezdeni egy újabb európai kalandot, amelynek végállomása reményeink szerint a Bajnokok Ligája lesz. Ehhez megvannak az erőforrásaink, egy egységes együttes, valamint egy remek szurkolótábor. Szeretnék segíteni a csapatnak a célok elérésében – jelentette ki Adama Traoré. – Ugyanakkor a bajnokságot az utolsó meccsig játsszák, és továbbra is koncentrálnunk kell. Az edző a kezdetektől fogva azt mondta nekünk, maradjunk fókuszáltak, és soha ne gondoljuk, hogy vége, ha lehetséges, nyerjük meg az összes meccset. Erre fogunk törekedni.

Adama Traoré és a Fradi április 14-én, vasárnap 16.30-tól a Zalaegerszeg vendégeként folytathatja szereplését.
 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.