Villámgyors és káprázatos gólokkal verte a Fradi a Diósgyőrt + videó

Tökéletes rajtot vett a Ferencváros a Diósgyőr ellen a 21. fordulóból pótolt mérkőzésen a labdarúgó NB I-ben. Varga Barnabás góljával már az első percben vezettek a zöld-fehérek a Groupama Arénában, végül 2-1-re győztek, ezzel pedig már tizenegy pont az előnyük a tabella élén.

2024. 04. 10. 18:39
Varga Barnabás gólöröme
Varga Barnabás gólöröme Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak a statisztikákat nézzük, a Diósgyőr februárban egy vereséget úszott meg átmenetileg azzal, hogy a Ferencváros nemzetközi kupaszereplése miatt elhalasztották a két csapat egymás elleni meccsét a 21. fordulóban. A zöld-fehérek az elmúlt tíz egymás elleni mérkőzésből kilencet megnyertek, a DVTK mindössze 2021 januárjában ünnepelhetett egy 1-0-s győzelmet.

Feltevésünket alátámasztotta a szerdán pótolt mérkőzés első perce is. Bokros Szilárd röviden adott haza egy labdát, amire Varga Barnabás azonnal lecsapott, majd a menteni próbáló kapus, Branislav Danilovics mellett is megtartotta a játékszert, és mindössze 35 másodperc elteltével megszerezte a vezetést.

Varga Barnabás gólja:

A Ferencváros birtokolta többet a labdát, de helyzeteket nem tudott kialakítani az első negyedórában. Egy alkalommal Mohammed Abu Fani szeretett volna kiharcolni egy tizenegyest, ehelyett sárga lapot kapott színészkedésért a középpályás. Próbálkozások híján is megduplázta az előnyét a Fradi: Edgar Szevikjan beadás helyett mesteri pontossággal lőtte ki a hosszút a 21. percben. Káprázatosra sikerült az örmény szélső első ferencvárosi gólja.

A Diósgyőrnek esélye sem volt a szépítésre az első félidőben, kaput eltaláló lövés nélkül zárta a játékrészt.

A második félidő kezdetén is a Ferencváros játszott fölényben, Marquinhos kihagyott egy ziccert, majd a DVTK percei következtek. Uladziszlaj Klimovics remek labdájával a Fradi védője, Ibrahim Cisse nem tudott mit kezdeni, Rudi Pozeg Vancas igen: hat méterről a kapuba gurított.

A folytatásban 3-1-re vagy akár 2-2-re is változhatott volna az eredmény, de a meccs utolsó harmadában egyik csapat sem volt eredményes. A Diósgyőr maradt hetedik, az éllovas Ferencváros előnye pedig tizenegy pontra hízott a Pakssal szemben.

NB I, a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Ferencváros–Diósgyőr 2-1 (2-0), Groupama Aréna, 9473 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Varga B. (1.), Szevikjan (21.), ill. Vancas (56.)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.