Milák Kristóf egy akváriumban, így még nem láttuk a nagy visszatérőt

Egy éve nem versenyzett Milák Kristóf, aki a kedden kezdődő országos bajnokságon tér vissza, de már előtte újra bemutatta a pillangóúszás tökéletes technikáját egy akváriumban. Milák formájáról hamarosan a számok beszélhetnek.

2024. 04. 08. 6:39
MILÁK Kristóf
Kaposvár, 2022. november 16. Milák Kristóf olimpiai bajnok úszó a rövidpályás országos bajnokságon a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában 2022. november 16-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rég nem látott várakozás előzi meg az idei ob-t, hiszen a tavaly áprilisi ob óta először versenyez. A 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartójának jelenlegi formájáról egyelőre nincs sok információ, a Duna Arénában esedékes ob adhat választ arra, hogyan is áll alig több mint három hónappal a párizsi olimpia úszóversenyei előtt.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf hamarosan újra bizonyíthat (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Milák Kristóf az elmúlt hetekben Virth Balázs irányításával készült Tenerifén , az edző csapata pedig nemrég egy akváriumban is úszott, amiről videó készült. Hosszú idő után ezen a felvételen láthatjuk először úszni Milákot, aki a pillangóúszás technikáját mutatja be. Utána sorrendben háton, Zombori Gábor mellen, Telegdy Ádám pedig gyorson úszik.

A gyakorlat lényege, hogy fix sebességet kell teljesíteni az ellenáramoltató medencében, amelyet egyszerűen csak akváriumnak hívnak, hiszen üvegfala van, így nagyszerű lehetőséget nyújt az úszástechnika elemzésére.

Mit úszik Milák Kristóf az ob-n?

Rögtön az ob első napján, április 9-én vízbe ugrik 100 gyorson, amelynek tartja az országos csúcsát a dohai vb-n bronzérmes Németh Nándortól korábban elnyerve azt. Másnap Milák a fő számában, 200 pillangón mutathatja meg igazán, hol tart a felkészülésben, de jelen állás szerint elindulhat 50 és 200 gyorson, valamint 50 és 100 pillangón is, tehát a két úszásnem három-három távján nevezett be az ob-re.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy mindegyiken el is indul, bár az elmúlt három évben (2021-ben, 2022-ben és 2023-ban) mind a hat számban vállalta a versenyt, és mindegyikben az első kettőben végzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.