Szenzációs magyar siker: Vas Blanka vezeti a Vuelta összetettjét + videó

Vas Blanka (SD Worx–Protime) a második helyen ért célba a spanyol körverseny, a Vuelta Espana Femenina hétfői, második szakaszán. A magyar kerékpáros ezzel összetettben átvette a vezetést, kedden piros trikóban tekerhet. Vas Blanka előtt magyar női versenyző még nem ért el hasonló sikert, a férfiak közül Valter Attila 2021-ben vezette három szakaszon át az olasz körverseny, a Giro d’Italia összetettjét.

2024. 04. 29. 18:03
Vas Blanka Vuelta piros trikó
Vas Blanka a nemzeti színű mez piros trikóban versenyezhet kedden Fotó: Twitter/Team SD Worx-Protime
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap csapatidőfutammal kezdődött meg a női Vuelta, amely nagyon szoros versenyt hozott. Vas Blanka csapata, az SD Worx–Protime úgy végzett a harmadik helyen, hogy mindössze egy másodperccel kapott ki a győztes Lidl–Trektől. Vas Blanka hétfőn, a Vuelta második szakaszán minden szempontból tovább javított: a második helyen ért célba, ezzel összetettben átvette a vezetést.

Vas Blanka tavaly a Girón szakaszgyőzelmet már ünnepelhetett , a három nagy körverseny egyikén viszont most először viselheti az összetett éllovasnak járó trikót, amely a Vuelta esetében piros színű. Korábban egyetlen magyar női versenyző sem járt hasonló magasságokban, a férfiak közül 2021-ben vezette három szakaszon át az olasz körverseny, a Giro d’Italia összetettjét.

A női Vuelta május 5-én, vasárnap ér véget, addig minden nap rendeznek szakaszt. A harmadik, keddi etapot már biztosan úgy, hogy Vas Blanka viseli a piros trikót.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.