Miért cserélte le a Fradi edzője a csereként beküldött Lisztest a döntőben?

Amikor egy cserét lecserélnek, az sokszor megalázó a játékosnak. Ez történt Lisztes Krisztiánnal a Ferencváros Paks ellen elvesztett kupadöntőjében szerda este. A Fradi vezetőedzője, Dejan Sztankovics magyarázatot adott a döntésére. A paksiakat vezető Bognár György szerint az ország egyik fele nekik szurkolt.

2024. 05. 16. 7:07
Paks FTC
Lisztes Krisztián csereként lépett pályára a Paks elleni kupadöntőben, de a Fradi edzője így is lecserélte őt a hosszabbításban. Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy meglepetés született a Magyar Kupa döntőjében, hiszen az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott, az NB I bajnoki címét rég bebiztosító Ferencváros hosszabbítás után 2-0-s vereséget szenvedett a Paks ellen. Pedig a Fradi az első félidőben tizenegyest rúghatott és emberelőnybe került (ez utóbbi a második félidő közepén kiegyenlítődött), de ezekkel az esélyekkel sem tudott élni Dejan Sztankovics csapata.

Paks FTC
A Paks győzött a Fradi ellen és kupagyőzelmet ünnepelt (Fotó: Polyák Attila)

A Fradi szerb edzőjének volt egy furcsa húzása is a meccsen: a 82. percben a tizenegyest hibázó Varga Barnabás helyén pályára küldte Lisztes Krisztiánt, csakhogy a fiatal játékost, aki tartalék Marco Rossi Európa-bajnoki csapatában, a hosszabbításban, a 100. percben lecserélte. Amikor egy cserét lecserélnek, az sokszor megalázó a játékosnak, Sztankovics azonban a meccs után tiszta vizet öntött a pohárban Lisztes ügyében.

– Krisztián nem edzett tegnap, beteg és lázas is volt – árulta el a Fradi edzője, akit a klubhonlap idézett. – Most nem volt jó a pályán. Sok labdát veszített, de ez előfordul. A Paksnál is lecseréltek egy becserélt játékost. Közbe játszhatott Lisztesnél ez a betegség, ez volt a csere oka.

Sztankovics arról is beszélt, mit jelent a Ferencváros életében a kupadöntő elvesztése: – Amikor elveszítesz egy meccset, akkor talán mindent elbuksz. Ilyen a futball, ilyen az élet. Ma sírunk, de egy nagyszerű szezon van mögöttünk: megnyertük a bajnoki címet, játszottunk Európában, továbbjutottunk a csoportból.

Bognár György: Most a fél ország szomorú, de…

A kupagyőztes Paks edzője, Bognár György természetesen elégedetten értékelhetett az egyértelműen „underdogként” aratott siker után. A Paks a magyar élvonal egyetlen csak magyar játékosokból álló csapata, amelynek a keretértéke mindössze nyolcmillió euró a légiósokkal kitömött Fradi több mint ötvenmilliós alakulatával szemben. Erre is utalhatott Bognár a nyilatkozatában, amikor arról beszélt, hogy a fél ország velük volt.

– Az ország fele most szomorú, de a másik fele velünk volt, ennek kell örülnünk – értékelt Bognár György a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak. – Ha az eredményeket nézzük, ez a legnagyobb sikerem edzőként és a Paksnak is az. Nagyon jó csapatjátékot tudtunk játszani, csúsztak, másztak a játékosok, amit megbeszéltünk, megcsináltuk. A padlóról álltunk fel. Meghoztuk azokat a lépéseket, amiket kellett emberhátrányban, egy csatár hagytunk fent és rendeztük hátul a sorokat. A döntetlenben bíztunk és, hogy a végén ráhúzunk valamit.

Bognár szerint a Paksnak a földön kell maradnia, továbbra is reális célokat kell kitűzni a csapat elé, így a következő idényben is a bennmaradás lesz a legfontosabb feladat az NB I-ben.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.