Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Athén lángba borult – döbbenetes videók terjednek a világhálón

Amint arról beszámoltunk, az Olimpiakosz nyerte meg a labdarúgó Európa-konferencialigát, miután szerda éjjel az athéni döntőben hosszabbítás után 1-0-ra győzött a Fiorentina ellen. Az Olimpiakosz szurkolói az éjjel hatalmas ünneplést csaptak.

2024. 05. 30. 9:34
Az Olimpiakosz szurkolói ünnepelnek Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-konferencialiga döntője előzetesen feszültségektől terhes volt. A finálé színhelyének az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az AEK Athén stadionját jelölte, és ekkor még nem lehetett tudni, hogy a csapat ősi riválisa, az Olimpiakosz is bejut a döntőbe. Ezért is tartani lehetett a rendbontástól. Még augusztusban az AEK Athén–Dinamo Zagreb Bajnokok Ligája-selejtező előtt pedig halálra késeltek egy szurkolót, és most úgy nézett ki, hogy a rendőrség nem tudja garantálni a döntő biztonságos lebonyolítását. Az UEFA azon is elgondolkodott, hogy Athén helyett Budapestre, a Puskás Arénába hozza a mérkőzést.

Az Olimpiakosz nagy győzelmet aratott, ezt meg kellett ünnepelni (Forrás: X/Olympiakos)

Nagy bulit csaptak az Olimpiakosz szurkolói

Ám végül maradt az eredeti terv. S mivel az Olimpiakosz nyerte meg a kupát, a görögök csak örömükben „borították lángokba” Athént – ahogy jó néhány helyszíni tudósításban fogalmaznak. A közösségi médiában erjedő videók arról tanúskodnak, hogy nem alaptalanul.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.