Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Különleges trikolórról tett bejelentést ma a Magyar Olimpiai Bizottság

Már a párizsi olimpia előtt minden sportszerető ráérezhet a szurkolás ízére – ez is lehet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egyik szlogenje egy mai megállapodás után: a MOB és Pöttyös megújult partnerségének keretében a Pöttyös olimpiai arcképcsarnok kártyacsomagja beköltözik az okostelefonokba, hogy applikáción is elérhető legyen a szurkolók számára. S már a polcokon van a Trikolór Túró Rudi.

2024. 05. 22. 16:07
Szatmári András olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó és Szilágyi Dorottya olimpiai bronz-, világbajnoki ezüstérmes vízilabdázó névre szóló ajándékkal Fotó: MOB/Szalmás Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttműködés keretében a korábbi hagyományok szerint 200 darabból álló, új szurkolói kártyacsomag készült, amelyeken az olimpikonok mellett paralimpikonok és legendák, korábbi olimpiai bajnokok is helyet kaptak. A szurkolói aktivitás 2024-ben a trendeket és szokásokat követve megújul, és nagyrészt a digitális térbe költözve, XXI. századi arculatban és még több információtartalommal folytatódik tovább.

Fotó: MOB/Szalmás Péter

– A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és persze a magyar is a legfontosabb feladatai között tartja számon, hogy minél több fiatallal ismertesse meg az olimpiai értékeket, úgymint kiválóság, tisztelet, barátság. Ennek egyik feltétele, hogy a fiatalok ismerjék a legendás sportolókat, sporttörténeteket, és persze az éppen aktuális olimpiai játékokon is tudják, hogy kinek szurkolhatnak – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – Utóbbiban segít a MOB és a Pöttyös közös projektje, amely immár nyolc éve tart, és amelynek hatalmas ereje van, megmondom őszintén, nem is gondoltam volna, hogy ekkora. A riói kártyacsomagban én is szerepeltem, és a mai napig előfordul, hogy arra az akkori kártyára kérnek tőlem aláírást. És téved, aki azt hiszi, hogy csak a fiatalok gyűjtik ezeket a kártyákat, mert a saját tapasztalataimra alapozva mondhatom, hogy a felnőttek körében is nagyon népszerűek, csakúgy, mint maga a Pöttyös, amelyből az olimpiai faluba is viszünk majd ki, hogy a versenyek feszültségét hazai finomsággal vezethessék le sportolóink.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó arról is beszélt, hogy 65 nappal a párizsi olimpia rajtja előtt 18 sportágban szereztek kvalifikációt a magyar sportolók. A vezetők bíznak abban, hogy a záráskor sikerül túlszárnyalni a tokiói 175-ös létszámot, 180–190 fős magyar csapattal számolnak.

 

Fotó: MOB/Szalmás Péter

Szecskó Ferenc, a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Trikolór Túró Rudi nemcsak kívül, a csomagoláson viseli a piros-fehér-zöld színeket, hanem belül is: piros bevonó fedi a fehér túrót, maga a termék citrom ízesítésű, a zöld színt pedig a töltelék adja. Az olimpia idejére a Pöttyös logót is lecserélik Hajrá, Magyarok!-ra. A különleges kiadású, Hajrá, Magyarok! Trikolór Túró Rudik már ott vannak a boltok polcain. A szurkolói kártyacsomagok megtalálhatók a termék multipack csomagolásán, de a valódi élményt akkor nyújtják a szurkolóknak, ha a rajtuk lévő QR-kód segítségével a Pöttyös-appba mentik őket a fogyasztók.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.