Milák Kristóf nemzetközi mezőnyben is megmutatta, még mindig a régi

Milák Kristóf 100 méter pillangón aranyérmet szerzett a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán. A Honvéd 24 éves klasszisa, aki az áprilisi országos bajnokságon egy év szünet után versenyzett újra, a 2022-es római Európa-bajnokság óta első alkalommal ugrott medencébe nemzetközi viadalon szerdán.

2024. 05. 29. 20:54
MILÁK Kristóf
Milák Kristóf jó hangulatban. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok Milák először az ötven méter gyors döntőjében volt érdekelt, ahol 22,25 másodperces idővel negyedik lett. Ebben a számban bő hónapja a Duna Arénában olimpiai szintet érő 21,89-es egyéni csúccsal nyert. Barcelonában a magyar úszó egy századdal maradt le az ezüstéremről, amely holtversenyben lett a olasz Alessandro Miressié és a holland Kenzo Simonsé. A számot London olimpia bajnoka, Rio de Janeiro és Tokió ezüstérmese, a 33 éves francia Florent Manaudou nyerte éppen Milák áprilisi idejével. A szám másik magyarja, Szabó Szebasztián 22,33 másodperccel holtversenyben hatodik lett.

MILÁK Kristóf
Milák Barcelonában is győzött. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt követően a 100 méter pillangó fináléjában is úszott Milák, aki a szám olimpiai ezüstérmeseként és 2022-ben világbajnokaként 50,95 másodperces idővel győzött. Az aranyéremnél is fontosabb, hogy Milák ezzel beállította saját, 2021-es versenyrekordját, és az áprilisi országos bajnokságon győztes idejéből öt századot faragott. Mindez arra utal, hogy a klasszis hiába hagyott ki az ob óta is sok edzést sajtóhírek szerint, a formája javult, ami biztató a két hónap múlva esedékes párizsi olimpiára nézve. A jelek szerint nem véletlenül volt optimista a különutas úszóval kapcsolatban a lapunknak nyilatkozó korábbi edzője, Selemeci Attila.

Férfi 400 méter vegyesen Zombori Gábor harmadik (4:17,44), Verrasztó Dávid pedig negyedik (4:17,90) lett, de mindketten messze voltak az olimpiai szinttől (4:12,50). Férfi 100 méter háton a jelenleg olimpiai indulónak tekinthető – második a hazai szintesek rangsorában – Jászó Ádám negyedikként csapott célba (54,86), míg a 200-on Tokióban ötödik és a hosszabb távon most Párizsra készülő Telegdy Ádám nyolcadik lett (55,96). Női 200 méter pillangón Sebestyén Dalma 2:10,39 perccel a negyedik helyen végzett.

Csütörtökön Milák Kristóf a fő számában, 200 pillangón is rajthoz áll Barcelonában, amelynek tartja a világcsúcsát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.