Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Megvan a Győr BL-döntős ellenfele, erre a párosításra kevesen számítottak

A BBM Bietigheim lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, miután a Budapesten zajló négyes döntő második elődöntőjében 36-29-re legyőzte a Metz gárdáját. A finálét vasárnap 18 órától rendezik.

2024. 06. 01. 19:34
 Metz  Bietigheim
A második szombati elődöntőben a Metz és a Bietigheim csapott össze egymással. Forrás: Csudai Sándor/ORIGO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győriek „páholyból” nézhették a Metz és a két magyar játékossal, Faluvégi Dorottyával és Háfra Noémivel kiálló Bietigheim összecsapását, hiszen a magyar bajnokság ezüstérmese már korábban, az Esbjerg legyőzésével bebiztosította helyét a döntőben.

 

Mindkét csapat vezetett, de a szünetben a Metz állt jobban

A franciák és a németek találkozójára nem ürült ki az MVM Dome, amelynek közönsége javarészt a zöld-fehérbe öltözött győriekből állt össze. Maradtak az Esbjerg drukkerei is, de persze a története első BL-döntőjéért küzdő Metznek és a Bietigheimnek is volt saját szurkolótábora – közülük eleinte az utóbbi csapatért szorítók örülhettek, hiszen a négyes döntő újonca szerezte meg a vezetést. Később fordított a Metz, majd megtette ezt azt követően is, hogy a 13. minutumban újra magához ragadta az előnyt a Bietigheim. Hamarosan kettővel, 7-5-re ellépett a francia együttes, ám a 21. percben már a német riválisnál volt az előny. Folyamatosan változott az állás, a szünetben a Metz állt jobban, 15-14-re vezetett.

 Metz  Bietigheim
Küzdelmes mérkőzés volt. Fotó: Csudai Sándor/Origó

 

Sokat javult a Bietigheim játéka, ez pedig nagy sikert ért

A fordulás utáni első gól is a metzieké volt, ezzel kettőre növelte a különbséget Emmanuel Mayonnade csapata. A 39. percre újra egalizált, eggyel később pedig már vezetett a Bietigheim, így Mayonnade kihasználta második időkérési lehetőségét is. Mindez nem használt, a második játékrész felénél ugyanis már hárommal, 24-21-re vezetett a final four meglepetéscsapata, a Bietigheim, amely a hétvége négy résztvevője közül az egyetlen olyan együttes, amely nem csoportja első vagy második helyén végzett. A második játékrészre védekezésben és támadásban is  sokat javult a Bietigheim, a Metz láthatóan nem tudott mit kezdeni ezzel a helyzettel, a hajrához közel öttel is elment a német gárda. Érett a meglepetés.

A Bietigheim a hajrában sem engedte ki a kezéből a sikert, 36-29-re nyert, így tovább írja a történelmet, vasárnap 18 órától a Győr elleni fináléban lesz érdekelt. Előtte 15 órás kezdettel összecsap egymással az Esbjerg és a Metz, a tét a bronzérem lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.