„A végén kicsit szerencsések is voltunk” – a nehézségekről is vallott a BL-döntős Győr játékosa

Egy hullámzó mérkőzés végén a Győri Audi ETO KC örülhetett a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének első, szombati elődöntője után. A Team Esbjerg elleni egygólos győzelmével a magyar bajnoki ezüstérmes biztosan ott lesz a vasárnapi fináléban. A találkozót követően a kétszeres vb-bronzérmes dán átlövőt, Line Haugstedet kérdeztük.

2024. 06. 01. 17:56
IMG_2221
A győriek öröme a győztes elődöntő után - a magyar bajnokság ezüstérmese egy lépésre került a Bajnokok Ligája megnyerésétől!
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr 24-23-ra győzte le az Esbjerget, ezzel 2022 után jutott be újra a BL döntőjébe, melyet vasárnap 18 órától rendeznek meg az MVM Dome-ban.

 

Feszült kezdés után nagy öröm

– Igazán nehéz mérkőzés volt, amelynek során voltak nehézségeink. Nem kezdtünk jól, kicsit mintha idegesek lettünk volna az elején, de visszajöttünk, a meccs közepéhez érve pedig már sokkal jobban játszottunk. Az Esbjerg a legvégéig szorosan közel tudott maradni hozzánk, ám végül egy góllal sikerült nyernünk. Nagyon boldogok vagyunk – kezdte az idény végén távozó, így ETO-mezben utoljára a fináléban szereplő játékos.

Az Esbjerg az utolsó másodpercekben az egyenlítésért támadhatott, ám az egész meccsen remekül védő Sandra Toft védeni tudott.

– Emlékszem, alig néhány másodperc volt hátra, amikor ellentámadást vezethetett az ellenfél. Csak az járt a fejemben, hogy valahogy labdát kell szereznünk! A végén kicsit szerencsések is voltunk – mondta mosolyogva Haugsted, aki Sandra Toftot és a győri szurkolótábort is méltatta. – Sandra fantasztikus volt! Végig próbáltunk keményen védekezni, de amikor az ellenfél próbálkozhatott, ő mindig ott volt. Sokat jelentett nekünk a szurkolóink támogatása is. Az egész szezon során mögöttünk álltak, köszönjük nekik! Őrületesek voltak szombaton is.

A másik döntős kiléte a Győr mérkőzése után, a Metz és a két magyar játékossal, Faluvégi Dorottyával és Háfra Noémivel felálló Bietigheim összecsapása után dől el. 
 

Győri-Lukács Viktória értékelése

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.