Súlyos sebekről posztolt az éjjel az olimpiáról a magyar sportoló + videó

Miként arról vasárnap beszámoltunk, a párizsi olimpia cselgáncsversenyein Pupp Réka a női 52 kilogrammos súlycsoportban az ötödik helyen zárt, ahogyan három éve a tokiói olimpián is. A paksi Atomerőmű SE 28 éves dzsúdósa kétszer is hajszállal maradt le a dobogóról, és a mostani vesztes bronzmeccse után ma hajnalban posztolt a közösségi oldalán. Pupp Réka sokaknak mond köszönetet, és érthető, hogy gyötrődik a történtek miatt.

2024. 07. 30. 6:26
Pupp Réka az ötödik helyen zárt
Pupp Réka az ötödik helyen zárt Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pupp Réka súlycsoportja legjobbjai közé tartozik, az olimpiára a világranglista hatodik helyezettjeként érkezett. Kétszeres Eb-bronzérmes, a Masters, Grand Slam- és Grand Prix-versenyeken pedig 18 érmet szerzett: három aranyat, öt ezüstöt és tíz bronzot. Az olimpiákon azonban eddig nem jött össze neki az érem, Tokióban és most Párizsban is elveszítette a bronzmérkőzését.

Pupp Réka bánata, Amandine Buchard öröme
Pupp Réka bánata, Amandine Buchard öröme. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Vasárnap a vesztes helyosztója után könnyek között nyilatkozott, elmondta, hogy mindent „belepakolt a meccsbe”, és nagyon bízott benne, hogy nyerni tud a hazai közönség támogatását élvező francia Amandine Buchard ellen.

Pupp Réka: Bízom benne, hogy egyszer megkapom a választ

S Pupp Réka még hétfő éjjel sem tudott aludni, hajnalban posztolt a közösségi oldalán.

„Mit gondoljak...? Mit mondjak...? Nehéz megfogalmazni azt, ami bennem van, talán úgy igazán nem is tudom, még magamnak sem... Kétszer eljutni odáig, hogy olimpiai éremért küzdhettem, nagy dolog, tudom! De mindkétszer le is maradni róla, hatalmas sebeket ejt. Felfogni, hogy mindennek megvan a miértje, most még lehetetlen. De bízom benne, hogy egyszer megkapom a választ valamilyen formában. Hogy egyszer minden elért eredményemre úgy tudok majd tekinteni, hogy ez voltam én, hogy büszkén, emelt fővel tudok majd arról mesélni, hogy mennyi munkával voltam kétszer is az olimpián ötödik! Nem csak én, Mi! Mert rengeteg ember volt mellettem ezen az úton! Nem lehet felsorolni mindenkit, aki benne van ezekben az eredményekben, de röviden megpróbálkozom. Legfőképp köszönöm a családomnak, az edzőmnek és a barátaimnak, hogy minden nyűgöm ellenére mellettem voltak és hittek bennem! Köszönöm minden szakembernek, akik ismerve a maximalizmusomat, elfogadtak és azt erősítve építettek fel! Hálás vagyok minden társnak, aki fejet hajtva segített a felkészülésben! Mindenkinek hálás vagyok azokért az apró darabokért, amikből összetettem magam, hogy eljussak idáig! Köszönöm mindenkinek!”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.