Pupp Réka: Egy percig sem gondolhatta, hogy ingyen odaadom neki a bronzérmet

Pupp Réka Tokió után Párizsban is olimpiai bronzdöntőt vívhatott, de ezúttal sem sikerült felállnia a dobogóra. A maratoni küzdelemben elveszített meccs után Pupp Réka érthetően csalódottan nyilatkozott lapunknak. Fontos különbség Tokióval szemben, hogy Pupp olimpiája még folytatódik, Magyarország szerepel a szombati csapatversenyben.

2024. 07. 28. 21:01
PUPP Réka Párizs olimpia 2024 - Cselgáncs bronzdöntő magyar csapat
Pupp Réka pályafutása második olimpiai bronzdöntőjét is elveszítette Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pupp Réka óriási küzdelemben maradt le az olimpiai éremről. A magyar cselgáncsozó és francia ellenfele, Amandine Buchard több mint hét percen át gyötörték egymást, míg végül a hazai kedvenc egy vazaarival megnyerte a meccset. Pupp Réka érthetően csalódott volt, pedig a vigaszágon előtte aratott gyors siker lendületet adott neki.

PUPP Réka Párizs olimpia 2024 - Cselgáncs Amandine Buchard
Pupp Réka és Amandine Buchard is mindent kiadott magából a bronzdöntőben, végül a francia örülhetett (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Jóval hosszabb és keményebb küzdelemre számítottam, mert eddig mindig ki-ki meccseket vívtunk, erre készültem most is. Összeszedett voltam, kihasználtam a lehetőséget, ezzel a tűzzel, ezzel a bizsergéssel mentem fel a harmadik helyért is – mondta el lapunknak Pupp Réka, aki aztán kitért a végletekig kiélezett bronzdöntőre is.

– Nagyon szoros meccs volt, egy percig sem gondolhatta, hogy ingyen oda fogom adni neki ezt a bronzérmet. Nagyon sajnálom, hogy végül mégis ő nyert.

Pupp Réka is szerepel a történelmi csapatversenyen

Pupp Réka számára azért is különösen fájdalmas lehet, hogy lemaradt az éremről, mert ez már másodszor fordul elő vele: három éve, Tokióban is az ötödik helyen végzett.

Fontos különbség viszont a két olimpia között, hogy a párizsi még nem ért véget a bronzdöntővel Puppnak: szombaton a csapatversenyben ő is tatamira lép. Ez lesz az első alkalom, hogy a Tokióban bevezetett versenyszámban Magyarország indulhat az olimpián.

– Szerintem ez mindenkinek bónuszjáték lesz. Nehéz olyan csapattal szőnyegre állni, ahol majdnem minden súlycsoportba feljebb kell tolnunk az embereket, de úgy gondolom, hogy ha húzzuk egymást, és mindent megteszünk a másikért, akkor abból bármi kijöhet – fogalmazott lapunknak Pupp Réka, aki a további, magyar érdekeltségű egyéni versenyeken is mindig jelen lesz, hogy szurkoljon csapattársainak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.