Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Vérdíjat tűzött ki Ronaldo rajongóira az Eb biztonsági cége

Botrányos részletek láttak napvilágot a labdarúgó Európa-bajnokság Portugália–Szlovénia nyolcaddöntője után. Mint korábban megírtuk, a tizenegyespárbaj közben Cristiano Ronaldo két rajongója megpróbált befutni a pályára, de a biztonsági őrök elkapták és összeverték őket. Most kiderült, hogy a biztonsági cég vérdíjat tűzött ki Ronaldo rajongóira, minden megfékezett szurkoló után ötveneurós bónusz jár.

2024. 07. 05. 12:34
UEFA EURO 2024 - Round of 16 - Portugal vs Slovenia
Cristiano Ronaldo rajongói veszélyben vannak a németországi Eb-n. Fotó: EPA/ROBERT GHEMENT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

rajongói már több problémát is okoztak a szervezőknek a németországi Eb-n azzal, hogy meccs közben próbáltak kedvencük közelébe férkőzni. A portugálok Törökország elleni csoportmeccsén egy fiatal szurkoló rohant be a pályára, és közös képet készített Ronaldóval, majd még többen próbálkoztak hasonló akcióval, kisebb-nagyobb sikerrel. A Szlovénia elleni nyolcaddöntő után már hatalmas botrány tört ki: mint azt megírtuk,  a tizenegyespárbaj közben a pályára befutni igyekvő Ronaldo-rajongókat a biztonsági őrök összeverték. A frankfurti stadionban történt esetről felvételek is készültek, ami után a portugálok felháborodva kérték az UEFA-tól, hogy a szóban forgó biztonságiakat vonják felelősségre.

Új fejleményként az Origó most a Bild cikke alapján arról írt, hogy az első ilyen eset után felhívták a biztonsági cégek figyelmét arra, hogy Ronaldo védelmének érdekében nagyobb személyzettel és sokkal szigorúbban kell fellépni a pályára beszaladó szurkolókkal szemben. A lap szerint a biztonsági cég egyik vezetője egyenesen fejpénzt tűzött ki a Ronaldo-rajongókra, eszerint minden megfékezett szurkoló után ötveneurós prémiumot kapnak a biztonságiak. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy brutálisan elbántak a drukkerekkel – írja a Ripost. A frankfurti rendőrség testi sértés miatt nyomozást indított az ügyben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.