Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Elérte a totális mélypontot Cristiano Ronaldo, és ezt ő mondja

Portugália kis híján kiesett a labdarúgó Európa-bajnokságról Cristiano Ronaldo kapitális hibái miatt. A 39 éves klasszis ziccert és a hosszabbításban tizenegyest is hibázott, így Szlovénia kihúzta a tizenegyespárbajig, ahol már bármi megtörténhetett volna. Ronaldo a végén továbbjutást ünnepelhetett, de előtte zokogott a pályán a hibái miatt, és a meccs után elismerte, akkor került a mélypontra, amikor a csapatának nagy szüksége lett volna rá. Ronaldo bejelentette, hogy ez az utolsó Európa-bajnoksága.

2024. 07. 02. 6:38
UEFA EURO 2024 - Round of 16 - Portugal vs Slovenia
Cristiano Ronaldo tudta, hogy rajta mehetett volna el Portugália továbbjutása Szlovénia ellen az Eb nyolcaddöntőjében. Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diogo Costa húzta ki a bajból az ötszörös aranylabdás klasszist: a Porto kapusa a tizenegyespárbajban mindhárom szlovén lövést kivédte, így Portugália továbbjutott a negyeddöntőbe az Eb-n, ahol majd Franciaország lesz az ellenfele. A 3-0-ra megnyert párbajban már Ronaldo is belőtte a maga tizenegyesét, így javított az összképen, de igazság szerint csak rajta múlt, hogy a portugáloknak ennyit kellett izgulniuk a legvégéig.

UEFA EURO 2024 - Round of 16 - Portugal vs Slovenia
fogja a fejét, ünnepel: egy tizenegyes története (Fotó: EPA/Mohamed Messara)

Ronaldo több nagy helyzetet kihagyott a meccsen, a legnagyobbat a 90. percben, amikor Jota passza után ziccerből nem tudta bevenni a szlovén kaput, így 0-0 maradt a rendes játékidő vége, következhetett a hosszabbítás. A 104. percben aztán Jota tizenegyest harcolt ki, de Ronaldo azt is kihagyta, Jan Oblak kapus a kapufára tolta a lövését. A ráadás szünetében a 39 éves klasszis teljesen összetört, zokogott a pályán, csapattársai próbálták összeszedni őt.

Cristiano Ronaldo: Egyszerre vagyok szomorú és boldog

– Még a legerősebb embereknek is lehetnek rossz napjai – nyilatkozta a meccs után Cristiano Ronaldo, akit a BBC idézett. – Akkor értem el a mélypontot, amikor a csapatnak a legnagyobb szüksége lett volna rám. A szomorúságból öröm lett a végére. Erről szól a futball. A megmagyarázhatatlan pillanatokról. Egyszerre érzek szomorúságot és boldogságot.

Utóbbi mondatával előtört Ronaldóból a maximalista, mert hiába jutott tovább a negyeddöntőbe Portugália, mérhetetlenül bosszantja a saját teljesítménye, ami miatt kis híján kiesett a csapata.

– Most az a legfontosabb, hogy élvezzük ki a sikert – tért vissza a sablonhoz. – A csapat elképesztő munkát végzett. Jól küzdöttünk, és végül megérdemeltük a továbbjutást, mert többet tettünk érte.

Bejelentette, hogy ez az utolsó Európa-bajnoksága

– Ez az utolsó Európa-bajnokságom – jelentette be Ronaldo. – De engem nem ez érdekel, hanem a játék iránti lelkesedés, az izgalom, és az, hogy látom a rajongóim, a családom és az emberek irántam érzett szeretetét. Az motivál a leginkább, hogy boldoggá tegyem az embereket.

Ronaldo 39 éves, a következő, 2028-as Eb idején már 43 lenne. Szavaiból ugyanakkor az nem egyértelmű, hogy a 2026-os vb-n nem akar még ott lenni.

– Frusztráló érzés, ha nem sikerül a gólszerzés, de már elfelejtettem, mert a végeredmény pozitív lett és ez a legfontosabb – mondta Ronaldo arról, hogy még nincs gólja az idei Eb-n. – Olykor tizenegyesből is nehéz betalálni, azonban idén már két tizenegyespárbajt is elbuktam, most viszont nyertem. A futballnak néha igazságosnak kell lennie. A mérkőzésen a tizenegyest elhibáztam, de szerettem volna elsőként gólt szerezni a párbajban, mivel vállalni kell a felelősséget. Sohasem féltem szembenézni a dolgokkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.