Ronaldo váratlan kijelentést tett a kilencszázadik gólja után

Nem én hajszolom a rekordokat, azok követnek engem – Cristiano Ronaldo a Portugália–Horvátország Nemzetetk Ligája találkozója után megismételte a már ismert bölcsességet. Jó oka volt rá. A számára kudarcos Európa-bajnokság után ismét betalált, és a pályafutása 900. találatát szerezte.

2024. 09. 06. 5:41
Cristiano Ronaldo
A 900. gól fontos mérföldkő Cristiano Ronaldo pályafutásában Forrás: abola.pr
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokat jelent nekem. Olyan szám a pályafutásomban, amit már régóta szerettem volna elérni. Tudtam, hogy meglesz, mert ahogy folytatom a játékot, ez természetesen megtörténik – Cristiano Ronaldo így beszélt a pályafutása 900. találatáról, amit a Horvátország ellen 2-1-re megnyert Nemzetek Ligája-találkozón szerzett.

Ronaldo kiemelte, hogy kiváló mérkőzést játszottak, mindkét csapat nagyszerűen teljesített.

– Látványos meccs volt. Portugália nagyon jól játszott. Voltak pillanatok, amikor tudtuk, hogyan kell szenvedni, és ez is nagyon fontos. Szerintem megérdemelten nyertünk. Több helyzetünk volt, többet birtokoltuk a labdát – értékelte a találkozót, aztán kérdésre válaszolva visszatért a saját teljesítményére.

– Érzelmes volt megszerezni a kilencszázadik gólt, mert mint mondtam, ez egy mérföldkő. Olyannak tűnhet, mint bármely másik mérföldkő, de csak én és a körülöttem lévők tudják, milyen nehéz mindennap dolgozni, fizikailag és pszichésen fittnek lenni, hogy elérd a kilencszázadik gólt. Ez egyedülálló mérföldkő a karrieremben.

Ronaldo utalt az Európa-bajnokságra is.

– Portugáliának az Európa-bajnoki győzelem egyenértékű a világbajnokság megnyerésével. Már két trófeát is nyertem Portugáliával, jó lenne még többet. De nem ezek az célok motiválnak, élvezni akarom a futballt, minden pillanatát.

Ezután következett a már ismert bölcsesség, a váratlan kiegészítéssel, miszerint nem is az egyéni rekordok számítanak...

A rekordok természetesen jönnek. Nem én hajszolom a rekordokat. A rekordok követnek engem. Ezért vagyok boldog. De számomra a csapatmunka a legfontosabb, s most jól teljesítettünk csapatként. Azok után, amit az Európa-bajnokságon csináltunk, bizonyítanunk kellett, és ezt meg is tettük.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.