A súlyos vereség visszaránthatja a Veszprémet a földre

A múlt héten 41 gólt dobott, szerdán 39-et kapott a Veszprém HC a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. A legutóbbi, Sporting elleni, idegenbeli találkozó után a magyar bajnokcsapatot felkészítő vezetőedző, Xavi Pascual önkritikusan nyilatkozott, elismerte felelősségét.

2024. 09. 26. 11:27
Xavi Pascual első vereségét szenvedte el a Veszprém edzőjeként a BL-ben. Forrás: facebook.com/handballveszprem
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlanul nagy verést kapott a Veszprém Portugáliában – írtuk tudósításunk címében. Hogy mennyire valószínűtlen volt a magyar együttes összeomlása, azt jól mutatja, hogy ugyanez a gárda alig egy hete még erődemonstrációt tartott a PSG ellen, szintén a BL-ben. A Sporting elleni 39-30-as vereség után a veszprémiek edzője, Xavi Pascual nem is keresett kifogásokat.

 

Ez a mérkőzés katasztrófa volt

– Szeretnék gratulálni a Sportingnak, megdolgoztak a győzelemért, de ekkora különbségű vereséget talán nem érdemeltünk. Ez a mérkőzésünk katasztrófa volt. Arra azonban mégis tökéletes, hogy visszarántson bennünket a földre. A Sporting megmutatta nekünk, hogy kell egy mérkőzést megnyerni. A vereség az én felelősségem – nyilatkozta a nyáron munkába állt tréner.

A Sporting edzője, Ricardo Costa szerint a különbség a kapusteljesítményben volt.

– A kapusunk nagyszerűen védett. Fontos pontokat szereztünk, annál is inkább, hiszen tudjuk, hogy a Veszprém egy nagyszerű csapat – jelentette ki Costa.

A szerda esti meccsen már 30 perc után tisztán látszott, mennyire gyenge napot fogott ki a magyar bajnok, amely 23-17-es hátrányban várhatta a második félidőt. A Veszprém korábban semelyik európai kupasorozatban nem kapott 23 gólt egy félidő alatt, az összesen beszedett 39 találat pedig negatív klubrekord-beállítás a BL-ben. Két győzelem után először maradt pont nélkül a Veszprém, amely amiatt is aggódhat, hogy Ludovic Fabregas megsérült Lisszabonban.

A Sporting nagyon jól játszott és megérdemelte a győzelmet. Nagy különbséggel nyert az ellenfél, természetesen nem vagyunk elégedettek ezzel az eredménnyel. Ez nem a mi napunk volt, de ez a Bajnokok Ligája, a sikerhez szükség van tiszteletre és motivációra. Nehéz dolgunk volt, és ezért szeretnék gratulálni a Sportingnak!

 – értékelt a meccs után az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia beálló.

A Bajnokok Ligájában most szünet következik, a Veszprém legközelebb október 10-én lép pályára a csoportkörben. Ennek ellenére sincs idő a sebeket nyalogatni, a veszprémiek ugyanis Lisszabonból Egyiptomba repülnek, ahol részt vesznek a pénteken kezdődő klubvilágbajnokságon. A magyar együttes először szombaton, a brazil Handebol Taubaté ellen bizonyíthat majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.