Minden marad a régiben, csak éppen Gera Zoltán megegyezett a lila-fehérekkel

Gera Zoltán váltja Szabó Istvánt a labdarúgó NB I-ben sereghajtó Kecskemét vezetőedzőjeként. A korábbi ferencvárosi legenda az elődje, Szabó István munkájára épít, amit az is alátámaszt, hogy az edzőváltást leszámítva nem lesz változás a KTE szakmai stábjában. A klub nem hozta nyilvánosságra, hogy Gerával milyen időtartamra kötöttek szerződést.

2024. 10. 16. 10:42
Gera Zoltán, Kecskemét
Gera Zoltán hisz benne, hogy eredményt tud elérni a Kecskeméttel Forrás: KTE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hatalmas várakozással és örömmel érkeztem, egyben óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A Kecskemét szépen építkezett az utóbbi években, jól ismerem a klub körül dolgozó embereket, vezetőket, hiszen az utánpótlás-válogatott edzőjeként sokat jártam ide – kezdett bele székfoglalójába Gera Zoltán, majd külön kitért Szabó Istvánra, akit személyesen is jól ismer és elismer, úgy méltatta az elődjét, hogy remek munkát végzett itt az utóbbi években. 

– Jó közegbe csöppentem bele, ami számomra fontos volt. Tele vagyok tettvággyal, de a legfontosabb az, hogy csapat minél jobban szerepeljen. Az első benyomások jók, most már jöhet a munka. Valami megtört a csapaton belül, ebből az állapotból a lehető leggyorsabban ki kell jönni. A csapat karakterét, a játékosokat ismerem, egy keményen küzdő és dolgozó gárdáról van szó. Nagyon fontos, hogy az identitás erős maradjon, emellett visszanyerje a stabilitását a csapat, hiszen a pontok gyűjtését meg kell kezdeni, ez fontos az önbizalom és a hit szempontjából is.

A játékosokat és a keretet bőven alkalmasnak tartom arra, hogy elérjük a céljainkat, illetve hatékonyan tudjunk együtt dolgozni

– folytatta Gera Zoltán, majd arról beszélt, tökéletesen tud azonosulni a KTE céljaival.

– Nagyon szimpatikus az a filozófia, amit a Kecskemét képvisel, és amilyen pozíciót betölt a magyar labdarúgásban. Továbbra is az a célunk, hogy csapatként és egyénileg is fejlődjünk, mert az visz előre minket. Mindig lehet tanulni, tapasztalatból mondom én is. Szeretek fiatal játékosokkal dolgozni, mert befogadóak, ezt a korosztályos válogatottnál szerzett tapasztalataim alapján is mondhatom, így örülök, hogy erre lehetőségem lesz Kecskeméten is – zárta gondolatait Gera Zoltán.

Az edzőváltást leszámítva nem lesz változás a KTE szakmai stábjában, pályaedzőként Kerekes Barna, kapusedzőként Trepák Attila, erőnléti edzőként Buzási Péter segíti Gera Zoltán munkáját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.